אוכל
מי צריך קמח? מתכון לפנקייקס מנצחים מקינואה אדומה
 מהר להזמין אורחים. פנקייקס קינואה אדומה   צילום : אפרת ליכטנשטט 
אין מישהו שלא אוהב פנקייקס, אבל למי יש מקום לעוד מנה כבדה אחרי ארוחת החג? הנה רעיון מקורי וטעים במיוחד, שיגרום לכם להתאהב בקינואה מחדש

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 10 פנקייקס גדולים | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

חצי כוס קמח שקדים


חצי כוס קמח כוסמין (כן - אפשר להחליף בקמח רגיל, אבל למה?)


1 כוס קינואה אדומה, מבושלת


חצי כפית קינמון


1 כפית אבקת אפיה


רבע כפית מלח


1 כף סוכר


חצי כוס חלב


1 ביצה


כפית תמצית/מחית וניל איכותית


כף וחצי שמן קוקוס מומס אך לא חם מידי/או שמן אחר או חמאה מומסת ולא חמה מידי


 

מתפצפצת בפה. קינואה אדומה אפרת ליכטנשטט

אופן הכנה:

 

  • מערבבים את כל היבשים היטב מלבד הסוכר.
  • טורפים היטב את הביצה עם הכף סוכר.
  • מוסיפים לתערובת הביצה את הוניל והשמן בזילוף דק.
  • מערבבים את הביצה עם תערובת היבשים והסוכר.
  • מוסיפים את החלב ומערבבים היטב.
  • מחממים מחבת טובה עם שמן רגיל/חמאה.
  • מלבבים פנקייקס
  • מגישים עם ים מייפל ויוגורט שמנמן :)

 

*הידעתם? האקדמיה ללשון עברית מכנה את הפנקייק במילה המוזרה: חמיטה

 

להגיש עם ים מייפל ויוגורט שמנמן אפרת ליכטנשטט
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10