אוכל
מתכון לעוגיות לימון פריכות
 עוגיות לימון   צילום : קרן ביטון כהן 
מתכון לעוגיות נימוחות ופריכות עם ריח לימוני משגע. אפשר לארוז את העוגיות יפה בצנצנת ולהעניק כמתנה

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 24 עוגיות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

¾ 2 כוסות קמח רגיל


כפית סודה לשתייה


½ כפית אבקת אפייה


קורט מלח


200 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה, בטמפרטורת החדר


½ 1 כוסות סוכר חום


1 ביצה


גרידה דקה מלימון אחד


5 כפות מיץ לימון סחוט טרי


אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה והסודה ומערבבים עם המלח.
  • בקערה אחרת טורפים היטב (עם כף עץ או מטרף) את המזולה והסוכר לתערובת בהירה ואוורירית מעט. טורפים לתור התערובת את הביצה, גרידת הלימון ומיץ הלימון.
  • מוסיפים את תערובת הקמח פנימה ובוחשים בעדינות עד שמתקבל בצק אחיד.
  • מעבירים למקרר לחצי שעה.
  • בעזרת ידיים רטובות, יוצרים 24 כדורים קטנים מהתערובת ומניחים אותם מרווחים זה מזה על התבנית (העוגיות מתרחבות במהלך האפייה).
  • מכניסים לתנור ואופים 13 דקות או מעט יותר, עד שהעוגיות נאפו והזהיבו בקצוות. אחרי חצי מהזמן מסובבים את התבנית 180 מעלות כדי לוודא אפייה אחידה.
  • נותנים לעוגיות להתקרר מעט לפני שמגישים או שומרים בצנצנת אטומה.

 

צילום וסטיילינג: קרן ביטון-כהן

 

למתכונים וכתבות שיתנו לכם מיליון סיבות לאפות:

בורקיטס גבינות מבצק פריך
המדריך המלא להכנת קיש ופשטידה
עוגת מוס גבינה לימונית

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10