אוכל
צפו: איך להכין מרק עדשים בצ'יק
מתכון מהיר וקל למרק עדשים משביע בניחוח הודי, נהדר ליום חורף חם

 

מתכון למרק עדשים בתיבול הודי

4-6 מנות

 

מצרכים:

2 כפות שמן סויה או קנולה

1 בצל בגודל בינוני, קלוף וקצוץ

2 שיני שום, קלופות ופרוסות

1/2 1 כוסות עדשים כתומות, שטופות היטב

2 ליטר מים

3 תיבוליות בטעם הודי קנור

מיץ מ-1/2 לימון

עלים מ-1/4 צרור כוסברה

 

אופן הכנה:

  • מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגים על להבה גבוהה אגב ערבוב כ-3 דקות.
  • מוסיפים את שיני השום ומטגנים 1-2 דקות נוספות.
  • מוסיפים אם העדשים ואת המים, מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות עד ריכוך.
  • מוסיפים את התיבוליות ומערבבים היטב כדי להמיסן לחלוטין.
  • מבשלים דקה נוספת ואז מעבירים לקערות הגשה.
  • סוחטים מעל מעט מיץ לימון, מעטרים בעלי פטרוזיליה ומגישים.

 

צילום: מיכאל שטיין וקובי מאיר

עריכה: מיכאל שטיין

 

לעוד פטנטים שיעשו לכם חיים קלים במטבח:

איך לקלף תפוחי אדמה בקלי קלות

איך לקלף שום בצ'יק
איך לחתוך סלק בלי ללכלך

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10