אוכל
מתכון לטארט טאטן מושלם
 יותר פשוט ממה שאתם חושבים   צילום : נעה עינת 
נועה עינת, הקונדיטורית בת ה-18, מכינה לנו הפעם מתכון אהוב עליה במיוחד: הטארט-טאטן. יש בו כל מה שאנחנו אוהבים: תפוחים, קרמל ובצק כמובן

והפעם ארצה להכיר לכם מתכון שאני אוהבת באופן מיוחד, הטארט טאטן. עוגה מדהימה עם קרמל הנוזל בין שכבות תפוחים היושבים על בצק - מה עוד צריך חוץ מזה?


הסיפור החל בצרפת, שסטפני טאטן החלה בבישול תפוחים בחמאה וסוכר והתפוחים נשרפו. סטפני כיסתה אותם בבצק פאי, הניחה בתנור, הפכה והאורחים במלון אהבו מאוד את העוגה החדשה.את התפוחים בטארט טאטן אפשר להחליף במשמשים, מנגו,חבושים,אגסים ופירות נוספים.

למה טארט טאטן היא אחת העוגות האהובות עלי? כי מה יכול להיות רע בקרמל, תפוחים, בצק ולעיתים גם כדור גלידה וניל? טיפ קטן לפני שמתחילים: אל תשתמשו בתבנית מתפרקת, הקרמל נוזלי בהתחלה ולכן יכול "לברוח" מהתבנית, בנוסף - שימו לב שצריך להפשיר את בצק העלים לפחות לילה לפני ההכנה, אז תתכוננו בהתאם.

 

שנתחיל?

סוג המתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | תבנית 28 ס"מ לא מתפרקת | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

 

250 גרם של בצק עלים קנוי (חוסך לנו הרבה זמן)


300 סוכר


150 חמאה, חתוכה לקוביות


14 תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לרבעים


אופן הכנה (אותו נחלק ל-3 שלבים):

 

שלב התפוחים:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מקלפים את התפוחים ומוציאים להם את הליבה.
  • חותכים את התפוחים לחצי, ואת החצאים לחצי נוסף.
  • שופכים עליהם לימון כדי שלא ישחירו בזמן הכנת הקרמל.
  • מסדרים את התפוחים בתבנית בצורת מניפה דחוסה מאוד.
  • את התפוחים שלא נכנסו למניפה מסדרים מעל המניפה.

  

שלב הקרמל:

הרבה אנשים מפחדים משלב הקרמל, אך אם עושים אותו בזהירות ועוקבים אחרי ההוראות מצליחים בקלות:

  • מניחים בסיר חצי מכמות הסוכר, ולאט-לאט מוסיפיםאת השאר. שלב זה נקרא קרמל יבש, כשאת הסוכר לא מערבבים עם כף אלא בעזרת ניעור הסיר בזהירות.
  • כשכל הסוכר נמס והופך לצבע זהוב-כתום, מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות קטנות ומערבבים עם מטרפה.
    לא לדאוג: בהתחלה התערובת לא מתחברת אבל לאט לאט תראו איך הכול מתחבר לצבע טופי משגע. כמה שזה קשה על תתגרו לטעום! הקרמל רותח-רותח.
  • שופכים את הקרמל על התפוחים המסודרים בתבנית ומחכים 5 דקות.
  • מכניסים לתנור למשך 35 דקות.

 

שלב רידוד הבצק:

  • מפשירים את בצק העלים (רצוי לילה לפני במקרר)
  • פורסים את גליל הבצק על משטח עבודה נקי וחותכים חתיכה בגודל של התבנית שבחרתם.
  • מרדדים את חתיכת הבצק כך שתהיה גדולה יותר מהתבנית.
  • מחוררים את הבצק  בעזרת מזלג ומכניסים למקרר עד שהתפוחים יהיו מוכנים.

 

הרכבה:

  • לאחר 35 דקות בתנור, מוציאים את התבנית עם התפוחים, מוציאים את הבצק מהמקרר והופכים אותו על התפוחים בזהירות.
  • את שאריות הבצק דוחפים לשוליים בזהירות רבה.
  • מכניסים לתנור ל-35 דקות נוספות עד שהבצק למעלה אפוי תפוח וזהוב.
  • מוציאים את הטארט-טאטן המוכן מהתנור ומחכים 5 דקות.

הפיכת הטארט טאטן:

 

שוב אזכיר, מדובר על קרמל סמיך ורותח, אז מעכשיו נזהרים כפליים ואת פעולת ההפיכה עושים מעל הכיור.

מצרכים:

  • 2 כפפות
  • קרש חיתוך רחב
  • צלחת הגשה שתכיל גם את כל הנוזלים.

מכיוון שהטארט רותח וקשה להחזיק אותו עם כפפות, מעבירים אותו לרגע על הקרש ומעליו שמים את הצלחת. ככה הרבה יותר קל להפוך את התבנית על פיה.עברתם את המשימה בהצלחה? תשאירו את התבנית ואל תרימו אותה. תנו לטארט טאטן כמה דקות לנוח והוציאו את התבנית בעדינות.

 

ולסיום?

רק גלידת וניל או קצפת טובה ואתם מסודרים.

 

 

בזהירות, בזהירות נעה עינת

לבלוג של נעה עינת >> העוגות של נעה

לעמוד הפייסבוק של נועה >> העוגות של נעה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10