אוכל
מתכון לעוגת פרג וינאית
 עוגת פרג וינאית   צילום : קרן ביטון כהן 
אורן גירון מכין הפעם עוגת פרג וינאית מדהימה ומרשימה, המשלבת שתי שכבות פריכות - האחת של תחתית דקה והשנייה של פירורי שטרויזל מעל, ובאמצע הזהב השחור והאהוב - מילוי עשיר של פרג משובץ בצימוקים ואגוזים. למכורים בלבד

שבוע טוב ומבורך לכולם,

 

לפרג אני מכור. על זה כבר התוודתי בעבר. משהו בטעם ובמרקם הזהב השחור מושך וממלא אותי בטעמים של אושר עילאי.


את העוגה הזו אני אוהב במיוחד. היא משלבת שתי שכבות פריכות- האחת של תחתית דקה ופריכה והשנייה של פירורי שטרויזל פריכים מעל, ובאמצע הסנדוויץ הזה- מילוי כובש, דחוס ועבה מאוד של פרג משובץ בצימוקים ואגוזים. למכורים ממש.


לפרג קיימת נטיית התחמצנות מהירה מאוד שמעניקה לו טעם מעופש ולא נעים. לכן, הקפידו לקנות פרג טרי ולטחון אתו ממש בסמוך למועד השימוש. אני ממליץ בכלל לקנות זרעוני פרג שלמים, לשומרם במקפיא ולטחון אותם בעצמכם (כן כן- לבד בבלנדר או במטחנת תבלינים) לפני השימוש. אין מה להשוות טחינה טרייה לכזו שנעשתה מראש.


בבצק הפריך שלפנינו קיים שימוש במעט אבקת אפיה, שתפקידה הוא להעניק לבצק מעט אווריריות וקלילות. אל תשכחו להוציא את הבצק ממעבד המזון כשהוא במצב של פירורים לחים וגדולים. חלק יישארו כך- לשכבת השטרויזל, וחלק יעובדו לבצק אותו נרדד לבסיס העוגה.


את מילוי הפרג הקפידו להכין מראש ולצנן היטב לפני השימוש (אגב, הוא גם יתאים מאוד כמילי לעוגת שמרים, אוזני המן או טארט פרג).


לאחר הרכבת העוגה ואפיית, צננו אותה היטב, אבקו באבקת סוכר והתענגו על כל ביס. אין יותר טעים מזה!

 

אפיה נעימה ושבוע מוצלח,

אורן גירון

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | תבנית 20*20 ס"מ | רמת קושי: בינוני |

מצרכים לבצק:

 

150 גרם חמאה רכה


80 גרם אבקת סוכר


1 כפית משחת וניל


1 ביצה


300 גרם קמח


3 גרם אבקת אפיה


קורט מלח


 

למילוי:


200 גרם פרג טחון טרי


150 מ"ל חלב


זסט מלימון


100 גרם חמאה


100 גרם סוכר


75 גרם פירורי עוגיות


60 גרם צימוקים כהים


80 גרם אגוזי מלך, קצוצים


1 ביצה


 

להגשה:


אבקת סוכר


אופן הכנה:

 

הבצק:

  • במיקסר מצויד בוו גיטרה מערבלים את החמאה, אבקת הסוכר והוניל.
  • מוסיפים את הביצה ומערבלים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הקמח ומערבלים קלות ליצירת פירורים בצק לחים וגדולים.
  • מחצית מהבצק מעבירים לתוך תבנית אפייה ומהדקים, ואת המחצית הנותרת מותירים כפירורים ומצננים.

 

המילוי:

  • מכניסים את הפרג, החלב, הלימון, החמאה והסוכר לתוך סיר, מביאים לרתיחה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • מסירים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את פירורי העוגיות, הצימוקים, האגוזים והביצה. מצננים.

 

ההרכבה, האפייה וההגשה:

  • מורחים את מילוי הפרג על גבי בסיס הבצק ומפזרים מעל את פירורי הבצק באופן שווה.
  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את העוגה 35-40 דקות, עד להזהבה.
  • מצננים ומאבקים באבקת סוכר.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה.

 

בטור הקודם הכין אורן עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

 

מחפשים עוד מתכונים עם פרג? הנה כמה מוצלחים:

עוגת פרג ושוקולד

עוגיות פרג נימוחות

רודלת פרג מבצק פריך

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10