אוכל
שווה או לא: גאדג'טים חדשים למטבח
כל חובב בישול יודע שאין דבר כיף יותר מגדאג'טים קטנים (או גדולים) שמקלים על העבודה במטבח. החלטנו לחפש מה הם הגאדג'טים החדשים שנמכרים בארץ ובדקנו בעצמנו עד כמה הם יעילים ונוחים
מקצועי, יעיל ומונע לכלוך יח"צ

הסבר קצר: הנה רעיון לא רע בכלל: מיכל רב-פעמי למדידת מנות קצובות של בלילה. התוכן, כמובן, יכול להיות מה שתבחרו - בין אם זה מתוק או מלוח, דליל או סמיך. הדיספנסר בנוי כך שלמיכל מוצמדת ידית אחיזה שלחיצה עליה משחררת את חלקו התחתון, וכך הבלילה "נוחתת" בדיוק לכלי הרצוי בלי לכלוך. החומר עשוי מפלסטיק ולפי הוראות היצרן ניתן לשטוף אותו במדיח כלים.

 

דבר הנסיינית: בתור אופה חובבת, אכן מדובר על מוצר נוח לשימוש. קודם כל הוא מעוצב בצורה נוחה - כל הבלילה שהכנתי נכנסה בדיוק וידית הלחיצה לא נתקעת באמצע השימוש. בנוסף, על הדיספנסר יש מידות כך שאם אתם רוצים להיות ממש מדוייקים זה אכן עוזר. יחד עם זאת, לא הרגשתי שיש ערך מוסף בגאדג'ט. הוא לא מחליף בצורה יוצאת דופן מצקת וזה בעצם עוד כלי לנקות.

 

מחיר: 109 ש"ח

איפה קונים? חנות הרעיונות של Fidbek

אפשר לאחסן את השום לבישולים הבאים יח"צ

הסבר קצר: בכל פעם שכתוב במתכון "שום כתוש" מחשיכות עיניינו. שוב פעם לדחוס את השום בכוח בתוך המכשיר הארכאי הזה? שוב פעם לנקות עם קיסם כל חור וחור? ובכן, יש פתרון גם אם הוא חלקי. כותש השום של חברת Brass מבטל לחלוטין את נושא הקושי. מדובר על מוצר ידידותי למשתמש ובעיקר נוח. כל מה שצריך לעשות הוא פשוט להכניס את השום הקלוף לתוך המיכל ולסובב את הידית.

 

דבר הנסיינית: בהחלט מדובר במוצר נוח. הסיבוב של ידית הפלסטיק לא מצריך כוח שהיה נדרש ממני במכשיר הקלאסי. השום יוצא במהירות ובקלות ואפשר לשמור את השיניים שלא נכתשו במיכל על-ידי סגירת מכסה הפלסטיק התחתון. יחד עם זאת, מלאכת הניקוי נשארה כבעבר: דרוש ניקוי יסודי ודקדקני כדי שלא ישארו חתיכות שום בין פתחי היציאה. מיכל הפלסטיק קל מאוד לניקוי.

 

מחיר: 69.90 ש"ח

איפה קונים? בחברת Brass (האצ"ל 53, ראש"לצ/ יריד המזרח ת"א/ קיבוץ חורשים)

צד אחד יח"צ
צד שני יח"צ

הסבר קצר: האמת שזה רעיון דיי גאוני: פלנצ'ה דו-צדדית שמאפשרת לצלות ולבשל כמה תבשילים במקביל. מצד אחד, מחבת עמוקה שמגיעה עם מכסה ושטח צלייה (אידיאלי לחזה עוף, בייקון), ומהצד השני משטח חלק  אידיאלי לקרפ, פנקייק או דגים) הכולל גם שני תאים למאכלים נפרדים. הרעיון שעומד מאחורי הפלאנצ'ה הרחבה היא האפשרות להעמיד כל צד על להבה אחרת.

 

דבר הנסיין:כשראיתי לראשונה את המחבת נדהמתי. לא האמנתי שגוש המתכת הזה יכול להיות דבר יעיל. הרי איך אפשר להניח אותה על הגז ולצפות שגובה הלהבה יתאים לי בכל חלק? ובכן טעיתי. הנחתי את הפלנצ'ה כשהצד העמוק כלפי מעלה (תמונה עליונה) עליו הכנתי חביתת עין, בעוד שעל הצד השטוח עם הפסים הכנתי בייקון וחיממתי לחמנייה. אין ספק שהגדג'ט עובד, בפעם הראשונה אין צורך להשתמש בשתי מחבתות לארוחה אחת. יחד עם זאת, צריך להפעיל שיקול דעת מתי להכין כל מרכיב בארוחה כי בייקון צריך קצת יותר זמן מביצים, לדוגמא. גם הצד השני של המחבת לא איכזב. הבעיה היחידה שהייתה לי עם המוצר היא הניקיון. הפלנצ'ה כל-כך חמה ולוקחת לה המון זמן להתקרר, כך שאי אפשר להעביר אותה לכיור עד לצינון מוחלט.

 

מחיר: 199 ש"ח בלי מכסה, 299.99 ש"ח עם מכסה

איפה קונים? רשת הום סנטר

מי האמין שזה אפשרי? יח"צ

יש לכם גאדג'ט שמציל לכם את החיים במטבח? הייתם רוצים שננסה מוצר שאתם לא יודעים אם לקנות או לא? ספרו לנו בפייסבוק של "אוכל ורק אוכל" ואולי נפרסם את הרעיונות שלכם במדור הבא

הסבר קצר: מתקן קטן מפלסטיק לבישול ביצה עלומה. הידית עמידה לחום והכלי מאפשר למים בסיר לבשל את הביצה כך שהיא לא מתפרקת.

 

דבר הנסיינית: אני חובבת ביצים עלומות, המרקם והצורה האסתטית תמיד גרמו לי לרצות לבשל בבית. ניסיתי את כל הטריקים האפשריים: עם חומץ, בתוך מערבולת, נגד כיוון הזרם - בסוף תמיד הביצה התפרקה ולכלכה את כל הסיר. הגאדג'ט הזה עובד בצורה נפלאה ופשוטה, ואפילו יש סרט יו-טיוב שמדגים את זה:

 

 

הדבר היחיד שלא הצלחתי ב-100% היה ליצור ביצה עלומה יפה ואסתטית. כנראה שרק שפים מקצועיים וטבחים של בראנצ'ים יודעים להגיע לרמה המושלמת הזו.

 

מחיר: 75 שקלים

איפה קונים? חנות הרעיונות של Fidbek

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10