אוכל
מתכון למקלובה עוף וירקות עם מיקס אורז מלא
 מתכון בריא למקלובה משגעת    צילום : דן לב, סגנון: אוריה גבע 
תשכחו מטיגון עמוק של כל מרכיב לחוד כמו בגרסה האותנטית, וקבלו מתכון מיוחד למקלובה עוף וירקות עם מיקס אורז מלא. בדיוק למזג האוויר שמגיע

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: כשעתיים | כמות: 4-6 מנות | רמת קושי: בינוני |

מצרכים:

 

6-4 ירכי עוף


2 זוקיני (רצוי אחד ירוק ואחד צהוב), חצויים לאורכם


3 גזרים קטנים, חצויים לאורכם


2 דלעות ערמונים, חתוכות לרבעים עם הקליפה ונקיות מגרעינים


1 דלורית, חתוכה לפלחים לאורכה עם הקליפה ונקייה מגרעינים


1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים גדולים


כ-1/4 כוס שמן זית


מלח ופלפל שחור גרוס


4 עלי מרווה


2 שיני שום, חצויות


½1 כוסות תערובת אורז מלא (ארוך, אדום ופראי)


3 כוסות ציר עוף (או מים)


1 כפית בהראט


1 כפית קינמון


1 כפית כורכום


 

להגשה:


1/2 כוס עלי פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים


אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
  • מסדרים את חלקי העוף והירקות בתבניות בשכבה אחת ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, שום ומרווה.
  • צולים 15 דקות, הופכים וצולים עוד כ-15 דקות עד שהכל זהוב.
  • בינתיים מבשלים את האורז בסיר עם שפע מים רותחים 15 דקות לריכוך ראשוני ומסננים.
  • מביאים לרתיחה את הציר או המים, טועמים ומתבלים אותו בבהראט, קינמון, כורכום, מלח ופלפל.
  • מסדרים את הירקות עם שמן הצלייה שלהם בתחתית סיר גדול (26 ס"מ קוטר ו-12 ס"מ עומק).
  • מפזרים חצי מכמות האורז, ממשיכים עם העוף ומסיימים עם עוד אורז.
  • מניחים על תכולת הסיר צלחת קטנה מקוטר הסיר שתשמש כמשקולת, יוצקים את הציר ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים ואוטמים היטב. מבשלים 30 דקות בלי לחשוב אפילו לפתוח את המכסה!
  • מכבים את את הלהבה ומורידים את המכסה. מניחים מגבת נקייה, מכסים שוב וממתינים 10 דקות.
  • הופכים את הסיר ולא נוגעים בו 3 דקות. רק אח"כ מרימים לאט-לאט.
  • מפזרים פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים ומגישים.
  • באותה שיטה מכינים מקלובה חצילים: גרסה יותר קרובה למקור ובכל זאת קצת אחרת - מחליפים את הגזרים והדלעות ב-3 תפוחי אדמה וחציל גדול פרוסים. צולים ומבשלים כמו במתכון המקורי.
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10