אוכל
מתכון לתבית פטנט מאורז אדום
 טעם מתקתק שמשתלב נהדר עם העגבניות    צילום : דן לב, סגנון: אוריה גבע 
כולנו מכירים את ה"חמין האורז העיראקי", הטעמים, המרקם והריח - יכולים להפוך כל ארוחה לחגיגה חורפית טעימה ומחממת. והפעם, מתכון מיוחד עם פטנט מיוחד

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל |

מצרכים:


½1 כוסות אורז אדום


3 כפות שמן רגיל


4 ירכי עוף שלמות


1 בצל גדול קצוץ


2 שיני שום קצוצות


2 כפות רסק עגבניות ו/או 2 עגבניות מגוררות


1/2 כפית כורכום


1 כף בהראט עיראקי


1 כפית פפריקה


1 כפית נענע מיובשת


מלח


3 כוסות ציר עוף או מים רותחים


אופן הכנה:

 

  • מבשלים את האורז בסיר עם שפע מים רותחים 15 דקות לריכוך ראשוני ומסננים.
  • מחממים שמן בסיר רחב ונמוך שמתאים לתנור ומטגנים בו את ירכי עוף כמה דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד.
  • מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים 5 דקות עד הזהבה.
  • מחזירים את ירכי העוף, מוסיפים את השום והאורז החצי מבושל ומטגנים עוד 3 דקות עד שגרגרי האורז חמים ומצופים שומן.
  • מוסיפים את הרסק והתבלינים ומזהיבים תוך כדי ערבוב.
  • יוצקים ציר או מים רותחים ומביאים לרתיחה.
  • מכסים, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 20 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז רך ומוכן.
  • בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מעבירים את הסיר לתנור ואופים 20 דקות ללא מכסה או שעה עם מכסה עד שהתבשיל נעשה שחום ומתקתק.
  • מגישים עם פלחי עגבניות טריות ונענע טרייה מעל.

 

מחפשים מתכונים בריאים נוספים? הכנסו לאתר על השולחן

 

>> לרכישת גיליון אוקטובר

 

רוצים עוד מתכונים עם אורז? בבקשה:

עוף עם אורז בקארי

מקלובה

ריזוטו עם פטריות וערמונים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10