אוכל
מתכון לבננות מקורמלות עם קדאיף וגלידת וניל
 בננה בתיבה   צילום : קרן ביטון כהן 
שי טנא, שף מסעדת "הכובשים" בכרם התימנים בתל-אביב, חולק איתנו מתכון מתוק שהוא אוהב במיוחד: בננות מקורמלות שמונחות על קדאיף עם גלידת וניל מתקתקה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

150 גרם שערות קדאיף


 40 גרם חמאה מומסת


 2 כפיות אבקת סוכר


4 בננות


 50 גרם חמאה


 50 גרם אגוזי לוז, קלויים ומקולפים


 3 כפות סילאן


 2 כפות ברנדי


אופן הכנה: 

  • מחממים תנור ל-140 מעלות.
  • מחלקים את השערות ל-4 מנות ויוצרים מכל אחד טבעת.
  • מניחים על מגש אפייה ויוצקים באופן שווה את החמאה על כל אחד מהם ובוזקים אבקת סוכר.
  • מכניסים לתנור ואופים כ-7 דקות.
  • מחממים מחבת גדולה ומוסיפים את החמאה, הסילאן, הבננות והאגוזים.
  • על אש גבוהה נותנים לכל המרכיבים להתחמם ולהתקרמל ואז מוסיפים את הברנדי.
  • הברנדי יצור להבה גבוה בתוך המחבת, בזהירות מאוד לא לקבל כוויות!
  • כשהלהבה נכבת מורידים מהאש.
  • מניחים את הקדאיף על צלחת עמוקה ומסדרים כדור גלידה על כל טבעת (עדיף וניל).
  • יוצקים מהתערובת של הבננה כשהיא עדיין חמה. 

 

אהבתם את המתכון? נסו גם את מתכוני הבננות האלה:

 

קאפקייקס בננה ומסקרפונה וניל

פנקייקס בננה ומייפל

מאפינס בננות ושוקולד

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10