אוכל
מתכון לבריוש קטן ומושלם
 איזה ריח מושלם    צילום : fotolia 
נועה עינת, הקונדיטורית בת ה-18, מראה לנו בצורה פשוטה שמאפי שמרים זה קלי קלות. הבריוש, מאפה בוקר מפורסם וטעים, צריך רק חום ואהבה ומצרכים קרים כדי להיות מושלם. שימו לב לכל ההוראות בדרך

"S'ils n'ont pas de pain, qu'ils ״mangent de la brioche" ובעברית: ״אם אין לחם שיאכלו בריוש״!

 

המתכון הבא הוא מתכון מאוד מיוחד עבורי. לאחר שחזרתי מבלגיה עם 5 ספרים בצרפתית הייתי חייבת להכין משהו מתוך השלל שרכשתי. בחרתי את המתכון של הבריוש מספר בשם ״ brioches״. קניתי אותו בחנות ספרים מדהימה בפריז, ואיך לומר? התאהבתי. הספר היה שופע בצילומים יוצאי-דופן והרגשתי שאני חייבת לנסות, זאת בנוסף לגעגוע העז לריח של שמרים בבית.

 

המתכון לא מסובך - אומנם הוא צריך מנוחה במקרר לילה או מינימום 4 שעות אבל תאמינו לי, הוא שווה את זה. אין כמו לקום בשבת בבוקר ולאכול מאפה בריוש עם חמאה וריבה.Brioche הוא מאפה שמרים צרפתי, עשיר בחמאה שמעניקה לו אווריריות ורכות מדהימה מבטיחה לכם שלא תצליחו להחזיק מעמד!

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעתיים + לילה במקרר | 10 יחידות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

350 גרם קמח לבן, קר


10 גרם שמרים משקית


50 גרם סוכר


4 ביצים, קרות


1 חלמון קר


220 גרם חמאה


8 גרם מלח


אופן הכנה: 

  • בקערת המיקסר מערבבים היטב את הקמח הקר והשמרים.
  • לאחר הערבוב יוצרים גומה בקמח ובה שמים את הביצים והחלמון.
  • מסביב לגומה מוסיפים את הסוכר.
  • מפעילים את המיקסר עם וו לישה ל-5 דקות.
  • בזמן פעולת המיקסר חותכים את החמאה לחתיכות קטנות ומחזירים למקרר. היא חייבת להיות קרה מאוד.
  • לאחר שנוצר בצק מוסיפים את המלח.
  • דקה לאחר מכן מתחילים להוסיף את החמאה בהדרגה.
  • שימו לב: החמאה חייבת להיות קרה, לכן כל פעם מוציאים מהקרר 2-3 קוביות ומחכים שהן תטעמנה בבצק. זה ייראה מוזר בהתחלה, כאילו אין סיכוי שהן ינמסו לבצק, אך זה קורה.
  • לאחר 7 דקות שהבצק חלק, דביק, והחמאה נטמעה מכינים ממנו כדור חלק.
  • משמנים את הבצק עם חמאה מומסת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך הלילה, או לפחות ל-4 שעות.
  • שימו לב: יכול להיות שהבצק יהיה דביק מידי כדי להכין ממנו כדור. אם זה המצב, העבירו את הבצק לקערה, הניחו עליו את הניילון הנצמד והכניסו למקרר ככה. לא לשכוח לשמן את הקערה עם חמאה את החלק העליון של הכדור.
  • לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מהמקרר ומתחילים לעבוד איתו.
  • בוצעים חתיכה קטנה מהבצק ומגלגלים אותה לכדור במשקל 90 גרם. 
  • מניחים את הכדור בתבנית אישית משומנת עם הקמטים כלפי מטה.
  • מתפיחים למשך 45 דקות. 
  • לאחר ההתפחה מורחים בביצה טרופה ושמים מעט סוכר גבישי.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.
  • שהם יוצאים מהתנור מכסים במגבת וחוטפים אחד.
  • מומלץ להגיש עם ריבה אדומה.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10