אוכל
מתכון לעוגת שמרים פטל ושוקולד לבן
 עוגת שמרים פטל ושוקולד לבן   צילום : קרן ביטון כהן 
החורף כבר בפתח ואין מאפה שמזוהה עם החורף יותר מעוגת שמרים. אורן גירון, שאוהב את מזג האוויר הסגרירי, מכין לנו עוגת שמרים מחממת ממולאת בפטל ושוקולד לבן. עכשיו גם אנחנו מחבבים את החורף

שלום לכולם,

 

החורף בפתח וכבר בסוף השבוע שחלף הרגשנו כמה טיפות, מזג אוויר סגרירי וצינה של סתיו.
אני מאוד אוהב את החורף ומצידי שמזג האוויר הנוכחי יישאר כל השנה. אוויר רענן, קריר וסגרירי.

 

אני חושב שאין אף מאפה שמזוהה יותר עם חורף יותר מאשר מאפה שמרים. זו הסיבה גם שסדנת השמרים שלנו בבית הספר מתמלאת מיד כשמתפרסמים תאריכי החורף. אנשים אוהבים ללמוד על מאפי שמרים.

היום נכין אחד שכזה: עוגת שמרים ממולאת בשוקולד לבן ופטל. מעדן.

 

לבצק שמרים, עליו למדנו כבר רבות בעבר, נחוץ שימוש בקמח לחם קשה, אותו קמח ייעודי שמעניק לבצק מרקם אלסטי ועסיסי. שימו לב לאריזת הקמח במרכול "קמח לאפיית לחם" או "עוגות שמרים". ישנה חשיבות גדולה לשימוש בקמח זה. הקפידו גם על לישת בצק ממושכת.


את הבצק הקפידו להכין 6 שעות לאפייתו. הוא חייב התפחה בקירור על מנת שיהיה קל לעבוד איתו.
טיפ להצלחת ההתפחה - מיד בתום הלישה והכנת הבצק, הניחו אותו בכלי רחב ואטום ותנו לו לתפוח בטמפרטורת החדר לשעה ורק אז שלחו אותו להתפחה מקרר ל-6 שעות. כך הוא יתפח בצורה מלאה ונכונה.


את מילוי העוגה נבסס על גנאש שוקולד לבן ושברי פטל קפוא. הקפידו לעבוד עם פטל קפוא (שקונים באריזות קטנות בכל סופר) ששברתם קלות בעזרת האצבעות ואל תפשירו אותו.
את הגנאש כדאי להכין במקביל להכנת בצק ולצנן את שניהם יחד במקרר. מרקמו יסמיך ותוכלו לזלפו על גבי הבצק ללא בעיה.


עיצוב העוגה הוא לצורת "ספר תורה". אחרי רידוד הבצק לעלה מלבני ברוחב התבנית, זלפו מגנאש השוקולד "צינורות" על שני קצוות הבצק, מעליהם פזרו את שברי הפטל השבור וגלגלו כל קצה למרכז המלבן, כך שיפגשו. העברה אל התבנית, התפחה קלה של הבצק, פחות מנפח כפול, ואפייה של 25 דקות- ויש לכם מאפה מדיף ניחוחות משכרים, טעים טעים וחורפי במיוחד.

 

המשך שבוע נפלא וסתווי,

אורן גירון

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 9 שעות | שתי עוגות מוארכות 30 ס"מ | רמת קושי: בינוני |

מצרכים לבצק:


400 גרם קמח לחם


120 מ"ל חלב


15 גרם שמרים יבשים


80 גרם סוכר


5 גרם מלח


2 ביצים


1 כפית משחת וניל


160 גרם חמאה רכה


 

למילוי:


100 גרם שמנת מתוקה


300 גרם שוקולד לבן


300 גרם שברי פטל, מופשר


ביצה טרופה


סוכר גבישי


 

אופן הכנה:

 

הבצק:

  • מכניסים לקערת המיקסר את כל המרכיבים, למעט החמאה, ולשים 5 דקות.
  • מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עוד 3 דקות.
  • מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה.
  • מעבירים לקירור ומתפיחים 6 שעות.

 

המילוי:

  • ממיסים את השוקולד הלבן והשמנת לגנאש אחיד.
  • מצננים ומעבירים לשק זילוף.

 

ההרכבה:

  • מחלקים את הבצק לשניים.
  • מרדדים כל מחצית בצק לעלה ומזלפים בקצה כל בצק 1/4 מכמות הגנאש (1/4 בקצה אחד ו-1/4 בקצה שני).
  • מניחים מעליו 1/4 מכמות הפטל ומגלגלים לרולדה משני צידי הבצק (כמו ספר תורה).
  • חוזרים על פעולה זו עם מחצית הבצק הנותרת.
  • מניחים בתבנית מרופדת ומשומנת. מכסים ומשהים להתפחה של 80%.
  • מברישים את העוגות בעדינות בביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי.
  • אופים בחום של 170 מעלות ל- 22-25 דקות. מצננים ומגישים.
ניחוחות של חורף קרן ביטון כהן

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה.


מחפשים עוד מתכונים לעוגות שמרים? נסו את אלה:

קראנץ שמרים עם שקדים ודבש

עוגת שמרים עם שוקולד ונוטלה

עוגת שמרים בבקה שוקולד

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10