אוכל
מתכון ללינגוויני פרוטי די מארה
 לינגוויני פרוטי די מארה   צילום : כתום צלמים 
השף שחר ברנע, ממסעדת רפאלו בחיפה משתף אותנו במתכון משגע ללינגוויני ברוטב נפוליטנה ושמנת עם מבחר פירות ים, מנה מתוך תפריט החורף החדש של המסעדה

סוג מתכון: פירות ים | זמן הכנה: רבע שעה | זמן כולל: חצי שעה | כמות: מנה | רמת קושי: קל |

מצרכים:

 

150 גרם פסטה לינגוויני טריה



לרוטב העגבניות:

 

5 עגבניות בשלות


2 שיני שום, קלופות


מלח


 

לפירות הים:

 

 

לקט פירות ים: שרימפס, קלמארי, מולים


שמן זית


1/2 כפית שום כתוש


20 מ"ל וודקה איכותית


150 מ"ל שמנת מתוקה 32%


תערובת עשבי תיבול של פטרוזיליה ונענע


לקישוט: עלי מיקרו סלק


 

אופן הכנה:

 

רוטב הנפוליטנה:

  • מסדרים את העגבניות בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 10 דקות.
  • מעבירים את העגבניות לבלנדר, מוסיפים את השום ומלח וטוחנים אותן למרקם חלק.

פירות הים:

  • מחממים מחבת עם שמן זית איכותי.
  • מוסיפים את השרימפס והשום.
  • לאחר דקה מוסיפים את המולים, הקלאמרי והוודקה עד לאידוי.
  • מצמצמים במחבת עוד כחצי דקה.
  • שופכים את השמנת המתוקה ורוטב עגבניות ומבשלים למשך 3 דקות.
  • מבשלים את הלינגוויני במים רותחים 2.5 דקות. אם משתמשים בפסטה יבשה, מבשלים על פי הוראות היצרן.
  • מוסיפים את הלינגוויני לתערובת בערבוב.
  • מוסיפים את עשבי התיבול בערבוב.
  • מניחים בצלחת גדולה עם קישוט של עלי מיקרו סלק מעל המנה.

המתכון של השף שחר ברנע מתוך תפריט החורף החדש של מסעדת רפאלו
פלימן 8 מרכז קסטרא, חיפה, 04-6208757

מחפשים עוד מתכוני פסטה? נסו את אלה:
אניולוטי במילוי דלעת וגבינות
פסטה עם לימון וטפנד זיתים
פפרדלה ראגו
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10