אוכל
מרק גולאש הונגרי
 מרק גולאש   צילום : קרן ביטון כהן 
שי טנא ממשיך להכין אותנו לקראת יום שישי ומציע הפעם מתכון חורפי- הונגרי: מרק הגולאש המפורסם. מה יש במתכון ששונה מאחרים? הסוד מהשכנה שלו בקומה למעלה

בטור הקודם סיפרתי לכם על תפריט "חובק עולם" בביסטרו "הכובשים", והפעם אחלוק אתכם מתכון חביב עלי משם - מרק גולאש. המרק, אחד מעמודי התווך של המטבח ההונגרי, עשיר בטעמים ומלא בקוביות תפוחי האדמה , בשר ופפריקה.

הרשו לי להתעכב רגע על הפפריקה המתוקה במתכון הזה - היות ורוב הטעם במרק נסמך על טעם הפפריקה, חשוב להשתמש בפפריקה שנטחנה סמוך למועד הכנת המתכון. תבלינים בכלל ופפריקה בפרט מאבדים מהאיכות שלהם כשהם "יושבים" יותר מדי זמן במזווה.


באם התמזל מזלכם ומצאתם חנות תבלינים שטוחנת פפריקה במקום, אתם יכולים לקנות כמות גדולה ולהקפיא. זה ישמור על האיכות שלה לאורך זמן רב יותר.כמו כן העדיפו פפריקה ללא שמן. השמן מוסיף משקע מיותר לתבשיל שאיננו רצוי כלל.
למרק הגולש המוגש ב"כובשים" המובא כאן לפניכם, אני משתמש בסוד קטן שלימדה אותי השכנה ההונגריה מהקומה מעל: הוספת יין אדום וזרעי קימל, הנותנים לגולש את הטעם האותנטי שלו.

 

מצרכים:


500 גרם בשר כתף, חתוך לקוביות


2 בצלים בינוניים, פרוסים


3 כפות קמח


3 כפות פפריקה מתוקה איכותית


1 כף רסק עגבניות


3 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות


1/2 כפית זרעי קימל או קימל טחון


1 כוס יין אדום


1 כף מיץ לימון


1/2 כפית סוכר


מלח לפי הטעם


אופן הכנה:

 

  • מקמחים את הבשר, מטגנים אותו בסיר ומוציאים אותו לקערה נפרדת.
  • נזהרים שלא לשרוף את הקמח שנשאר בסיר ומוסיפים את הבצל לטיגון עד הזהבה.
  • מוסיפים את הפפריקה והקימל ומטגנים קלות.
  • מוסיפים את הרסק ולאחר 2 דקות מוסיפים את הלימון, הסוכר והיין.
  • מערבבים טוב ומגרדים משקעים מתחתית הסיר.
  • מחזירים את הבשר ומכסים במים עד לגובה של כ-5 ס"מ מעל הבשר.
  • מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  • מכסים במכסה ומבשלים כשעה וחצי.
  • לאחר מכן מוסיפים את התפוחי אדמה וממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10