אוכל
עוגת וניל בחושה עם פצפוצי שוקולד
 עוגת וניל ושוקולד צ'יפס   צילום : נועה רוזין 
נועה עינת, הקונדיטורית בת ה-18, פותחת לנו את שעון החורף עם עוגת חמימה שמתאימה בול לתחזית החדשה: וניל, שוקולד והכל נמס בפה והולך בול הקפה של הבוקר

את המתכון הבא לקחתי מהקלסר של אמא - הכי פשוט וטעים לעוגת וניל. אני מכירה ומכינה אותו כבר שנים, ובכל פעם מחדש כיף לגלות איך אחרי פחות מחצי שעה כיף לשבת ולהתענג מכל ביס. הבסיס לעוגה כל כך קל שהמיקסר עושה לנו את כל העבודה ב-5 דקות ומקבלים עוגה בחושה שעשוייה רק משישה חומרי גלם בלבד. אבל זהירות! זה ממכר.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 3 תבניות אינגליש או 40 מאפינס או תבנית 24| רמת קושי: קל

מצרכים:

 

4 ביצים


1 כוס סוכר


1 כפית תמצית וניל


2 מיכלי שמנת מתוקה


350 גרם קמח תופח


1 חבילת שוקולד צ'יפס


אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל180 מעלות.
  • מקציפים את הביצים במיקסר במהירות הכי גבוהה, תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה עד לקצף תפוח ויפה.
  • מוסיפים את הוניל ואת השמנת המתוקה וממשיכים להקציף עד שהתערובת חלקה והומוגנית.
  • מחליפים את הוו של המיקסר לוו גיטרה, מוסיפים את הקמח ומעבירים למהירות בינונית.
  • כשהקמח נבלע בתערובת מוסיפים את השוקולד ציפס לעירבוב קצר מאוד.
  • משמנים את התבנית שבחרתם (24 ס"מ/ מאפינס/ אינגליש קייק) וממלאים עד 4\3 גובה.
  • אם בחרתם לאפות במאפינס או בתבנית אינגליש קייק, זמן האפייה הוא 20 דקות. אם בחרתם להכין בתבנית עגולה (24 או אפילו 26 ס"מ) זמן האפייה הוא 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  • מצננים על רשת ומחסלים לפני שמתקרר.

 

אפשר להביא לילדים לבית הספר בתיק האוכל, אין ספק שזה כיף לקבל הפתעה כזאת.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10