אוכל
מתכון לפילה סלמון עם תפוחי אדמה בשמנת
 לימון בצלחת, כוס יין לבן בצד ואתם מסודרים   צילום : קרן ביטון כהן 
שף אמיר מרקוביץ עם מתכון קל וטעים במיוחד לפילה סלמון אפוי בתנור עם תפוחי אדמה פריכים בשמנת וחרדל, והכל בפחות מ-20 דקות של עבודה

סוג מתכון:חלבי/דגים| זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל 

מצרכים לתפוחי האדמה:

6 תפוחי אדמה בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות


2 עלי מרווה גדולים, קצוצים גס


מלח ופלפל


2 כפות שמן זית


½ כוס מים


50 גרם חמאה


רבע כפית שום כתוש


כפית חרדל דיז'ון גרגירים


חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה


 

לסלמון:

700 גרם פילה סלמון מנוקה מאדרות, חתוך ל-4 מנות בגודל אחיד


2 כפות שמן זית


מלח ופלפל שחור גרוס


אופן הכנה:

  • מניחים את קוביות תפוחי האדמה בתבנית אפייה ומתבלים במלח ופלפל,עלי מרווה ושמן זית. מוסיפים מעל את המים.

  • מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 25 דקות. אופים עד שתפוחי האדמה התרככו.

  • מוציאים את תפוחי האדמה מהתבנית ומעבירים אותם למחבת או את סיר רחב ושטוח עם החמאה.

  • מוסיפים לתפוחי האדמה את השום והחרדל ומערבבים היטב. מטגנים תוך ערבוב כדקה.

  • מוסיפים את השמנת, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל אם צריך. מבשלים עוד דקה נוספת עד שהשמנת עוטפת את תפוחי האדמה.

  • 10 דקות לפני שתופחי האדמה מוכנים לצאת מהתנור (כלומר אחרי בערך 15 דקות אפייה) מניחים את הסלמון על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם צד העור כלפי מעלה. מורחים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור מעלות למשך 15 דקות או עד שהתבשל לחלוטין.

  • מוציאים את הסלמון מהתנור ומגישים אותו על קוביות תפוחי האדמה. אפשר לקשט בבצל ירוק פרוס ולהוסיף גם פלח לימון בצד.

 

המלצת יין לצד המנה:

ויונייה גליל עליון - יין לבן יבש מהסדרה האזורית של יקבי כרמל, המופק מענבי ויונייה מהגליל העליון (אזור מירון). היין משלב ניחוחות רעננים של אפרסק, משמש ופריחה עם רמזים עדינים לעץ האלון ברקע. הוא בעל גוף מלא ומתיקות עדינה מאוד שתשתדך מצוין לסלמון העשיר ולתוספת הקרמית.

 

המתכון באדיבות אמיר מרקוביץ, שף מסעדת איטלקיה בתחנה הממוקמת במתחם התחנה בנווה צדק בתל אביב 

 

לעוד מתכונים חלביים בעולם היין:

קיש תרד וגבינות
קיש כרישה ופטריות
עוגת גבינה פירורים ברוטב תות

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10