אוכל
מתכון לביסקוטי קפה, אגוזים ופירות מיובשים
 ביסקוטי קפה, אגוזים ופירות מיובשים   צילום : קרן ביטון כהן 
אורן גירון אוהב קפה, אוהב בצק ואוהב פירות מיובשים - לכן החליט לשלב את כל אהבותיו למאפה אחד מושלם: ביסקוטי קפה, אגוזים ופירות מיובשים. תענוג ליד הקפה או כנשנוש קטן

שבוע נפלא לכולם.

 

אני מאוד אוהב פירות יבשים. אני מאוד אוהב בצקים. אני מאוד אוהב קפה.

אז חשבתי לעצמי- למה לא לשלב את שלושת האהבות שלי במאפה אחד?

כך נולדו הביסקוט הללו- שחומים, משובצים כפסיפס מרהיב, ריחניים ופריכים להפליא.

 

משמעות המילה ביסקוטי באיטלקית היא "אפוי פעמיים"- וכך אכן העוגיות האלו נוצרות: ראשית אופים אותן ככיכר ולאחר צינון, פורסים אותן לפרוסות רוחב (או אורך) דקיקות, מניחים על מגש האפיה שוב ומחזירים לייבוש בתנור, לפריכות מלאה.

המתכון כל כך פשוט- שמביך להסביר אותו. אבל בכל זאת- טריק קטן לקבלת ביסקוטי מדויקים ואחידים כמו בתצלום:

קנו מסגרת אפיה נמוכה- זו שבתצלום היא במידות 10X20 ס"מ (אל תדאגו- היא תשרת אתכם גם לעוגות ולטארטים), רפדו אותה בנייר אפיה וצקו את הבצק לתוכה. הניחו על מגש אפיה והניחו מעליה נייר אפיה נוסף ומעליו תבנית נוספת, שתשמש כמשקולת. הכניסו לאפיה וכך למעשה העוגה "תחסם" על ידי התבנית והיא תתפח לגובה ישר, אחיד ומדויק. לאחר צינון קלפו את נייר האפיה ופרסו לאורך או לרוחב, על מנת לקבל את הביסקוט החתיכים האלה.

 

אפיה נעימה וטעימה,

אורן גירון

>> בשבוע שעבר הכין אורן חיתוכיות לימון

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | שתי מסגרות בגודל 9*20| רמת קושי: קל |

מצרכים:

 

120 גרם קמח


5 גרם אבקת אפייה


3 גרם קינמון


2 ביצים


120 גרם סוכר


3 גרם אבקת נס קפה


150 גרם תערובת אגוזים (פיסטוק, לוז, שקדים)


150 גרם פירות יבשים (דבלים, חמוציות, שזיפים, משמשים)


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מנפים את החומרים היבשים לקערה.
  • בנפרד, טורפים את הביצים, הסוכר והקפה.
  • מוסיפים את האגוזים והפירות היבשים ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מעבירים לתבניות ואופים כ-30 דקות.
  • מצננים ומשחררים מהתבנית.
  • פורסים את הכיכרות לפרוסות דקות מאוד ומכניסים שוב לתנור לייבוש של 30 דקות בחום נמוך של 130 מעלות. מצננים.

 

 

מושלם עם הקפה קרן ביטון כהן

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה.

 

מחפשים עוד מתכונים לעוגיות? נסו את אלה:

עוגיות לימון פריכות

עוגיות סוכר בצורת לבבות

עוגיות טופי שוקולד

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10