אוכל
מתכון ללחמניות רכות
 לחמניות רכות   צילום : קרן ביטון כהן 
אורן גירון ו"אוכל ורק אוכל" חוגגים 50 טורים משותפים וההתרגשות בשיאה. הפעם הוא בחר להכין לחמניות חלב רכות ומתוקות, כאלה שילדים אוהבים לנשנש בבוקר, עם קצת שוקולד בצהריים ואפילו כתוספת לארוחת ערב. לחיי 50 טורים נוספים!

השבוע הטור שלנו חוגג 50 מתכונים.

אני רוצה להודות לכם על הזכות, התגובות הנלהבות והתמונות של התוצרים שלכם. ממש מחמם לי את הלב ומדרבן להמשך.

השבוע נחגוג עם לחמניות חלב רכות- לאחר שתכינו אותן לא תרצו לשלוח את הילדים לבית הספר עם כריך מלחם אחר.

מדובר בלחמניות רכות ועסיסיות שפשוט כדאי להכין מהן כמות, לאחסן במקפיא ולהפישר ערב קודם.

הסוד למרקמן ורכותן טמון בשימוש באבקת חלב.היא מעניקה לבצק רכות משגעת ומרקם אוורירי ומטפלת בו בעת גם בקרום הלחמניות- שהופך שחום וריחני.

 

הקפידו על הכנת בצק במרקם מעט דביק אשר יסתדר במהלך ההתפחה ומנוחת הבצק. אפו את לחמניות ומיד עם צאתן מהתנור כסו אותן במגבת יבשה, בעודן חמות- מה שישמר את מרקמן ורכותן.

 

נסו ותהנו! לחיי 50 הטורים הבאים...

 

אפיה נעימה וטעימה,

אורן גירון

 

>> בשבוע שעבר הכין אורן ביסקוטי קפה אגוזים ופירות מיובשים

 

מצרכים:

1 קילו קמח לחם לבן


100 גרם אבקת חלב


30 גרם שמרים יבשים


כ- 600 מ"ל מים פושרים


100 מ"ל שמן


60 גרם סוכר


20 גרם מלח


ביצה טרופה


שומשום


אופן הכנה:

  • בתוך קערת המיקסר, לשים את כל המרכיבים למעט המים. לשים את התערובת במהירות נמוכה (ניתן גם ללוש ביד) ומוסיפים את המים תוך כדי. הבצק צריך להיות רך וגמיש אך לא דביק. לשים את הבצק 10 דקות.
  • מניחים את הבצק להתפחה, מכוסה, במקום חמים ולח עד הכפלת הנפח.
  • מחלקים את הבצק לפיסות במשקל 80 גרם האחת ו"מכדררים" כל אחת מהן לכדור חלק.
  • מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים שווים. מתפיחים קצת פחות מנפח כפול.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מברישים במעט ביצה טרופה ומפזרים את השומשום.
  • אופים 12-15 דקות, עד אשר הלחמניות מזהיבות.
  • מיד עם צאתן מהתנור, מכסים אותן במגבת מטבח לצינון מלא.

 

מבט מבפנים - רכות ונפלאות קרן ביטון כהן

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה.

 

מחפשים עוד מתכוני מאפים? נסו את אלה:

גוז'ארים - פחזניות מלוחות

קובנה של כרישה ובצל ירוק

לחם ממולא בשר

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10