אוכל
מאפינס שוקולד הכי מושחתים שיש
 20 דקות בתנור, פחות מ-10 שניות בידיים    צילום : נועה רוזין 
נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-18, פותחת לנו את השבוע עם מתכון מתוק שלא יספיק להגיע ליום שני: מאפינס שוקולד מושחתים עם חתיכות בפנים וציפוי ממכר מעל. פשוט מעדן

אם אתם עוקבים אחרי בעמוד הפייסבוק שלי, "העוגות של נעה", אתם בטוח יודעים שאני מכורה לשוקולד. גם אם לא: נעים מאוד, אני נעה ואני מכורה שוקולד. בנינו מי לא אוהב שוקולד? שוקולד חלב, לבן, מריר, ממרח, פרלינים, עוגת שוקולד, עוגיות שוקולד - מה שזה לא יהיה, העיקר שזה יהיה מפוצץ בשוקולד, ואם הוא מפוצץ בשוקולד תקראו לי! אני ישר באה.

 

הפעם אחשוף בפניכם מתכון למאפינס דיי מטורף ומושחת. אני הכנתי אותו עם שוקולד מילקה (תפסתם אותי, מכורה לשוקולד מילקה, במיוחד לחלב הרגיל) אבל אתם יכולים להכין אותו עם כל שוקולד שמתחשק לכם, מילקה לטעמי הכי טעים במיוחד במקרה הזה. אז קחו קוביית שוקולד, או שורה, או את הפרה הגדולה - ולעבודה.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 12 מאפינס | רמת קושי: קל

מצרכים למאפינס:

 

120 גרם חמאה


60 גרם סוכר לבן


40 גרם סוכר חום


230 גרם קמח


כפית אבקת אפייה


2 ביצים


100 מ"ל חלב


150 גרם מילקה או שוקולד אחר, קצוץ גס


 

לציפוי:

100 גרם מילקה או שוקולד אחר מומס


50 גרם שוקולד קצוץ גס


אופן הכנה:

  

  • מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
  • מסדרים מאנז'טים (עטרות נייר) בתבנית שקעים של מאפינס.
  • קוצצים את השוקולד (100 גרם) לחתיכות קטנות אך גסות.
  • במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכרים במהירות בינונית עד להתחברות מלאה.
  • מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה.
  • כאשר במיקסר החמאה והסוכר השתלבו והפכו לקרם מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.
  • מוסיפים את החלב,ממתינים להטמעה ומוסיפים את הביצים אחת אחת.
  • מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומרבבים מספר שניות במהירות בינונית.
  • בעזרת כף ממלאים את השקעים עד 4\3 גובה ואפילו קצת יותר.
  • מכניסים לתנור למשך 25-30 דקות.
  • שהמאפינס מוכנים מצננים לפני הציפוי.
  • לציפוי: ממיסים שוקולד במיקרו בפולסים קצרים, כל כמה שניות להוציא ולערבב עד להמסה מלאה.
  • קוצצים את ה-50 גרם שוקולד.
  • כשהמאפינס צונן לחלוטין טובלים אחד אחד בשוקולד המומס, מרימים ונותנים לשוקולד לטפטף מעט.
  • מפזרים מעליו כמה חתיכות מהשוקולד הקצוץ וחוזרים על הפעולה עד המאפין האחרון.
  • אם אתם חייבים שוקולד זה הזמן לגנוב אחד מסכימה לכם, אני לקחתי 2.
  • שומרים בקופסא אטומה.
תכינו כבר עוד בלילה, עוד שניה זה נגמר נועה עינת

אהבתם את המתכון של נעה עינת? נסו את שאר המתכונים שלה:

 

קרמבו-אוריאו ביתי ומושלם

עוגת וניל בחושה עם פצפוצי שוקולד

עוגת התפוחים הנצחית של סבתא של נעה

 

לבלוג של נעה עינת >> העוגות של נעה

לעמוד הפייסבוק של נועה >> העוגות של נעה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10