אוכל
מתכון לכדורי פיסטוק ואמרטו
 נימוחות ועדינות עם ציפוי פיסטוק ירוק ומשגע   צילום : קרן ביטון כהן 
אורן גירון מתאושש מחגיגות ה- 50 טורים ועושה זאת עם עוגיות חמאה נימוחות ועדינות על בסיס המון פיסטוקים, עם תיבול של אמרטו וציפוי ירקרק משגע

שלום לכולם,


ראשית אני רוצה להודות לכל המברכים לרגל פרסום הטור ה-50, תדעו שאתם שותפים שלי להצלחת הטורים לא פחות מהמתכונים המוצלחים. אז שוב תודה.


היום נכין עוגיות כפתור. כפתורים עגולים קטנטנים וטעימים בטירוף, עם פיסטוקים.

 

מדובר בעוגיות חמאה נימוחות ועדינות מאוד על בסיס המון פיסטוקים- גם מחית פיסטוקים וגם פיסטוקים טחונים.
אם תשימו לב בבצק הזה אין נוזלים, לא ביצה ולא מים, זאת על מנת להעצים את הפריכות והנימוחות של העוגיות. אל תתפתו להסיף נוזל - זה ישנה את מרקם העוגיה.


מרקם העוגיה נובע בין היתר גם מעיבוד מינימלי וקצר מאוד. את העוגיות אנו נתבל גם באמרטו ולאחר האפייה נעניק להם ציפוי ירקרק משגע.


שימו לב שבבצק עצמו אין כמות סוכר גדולה וכך זה אמור להיות. מתיקות העוגיה הסופית מגיעה מהציפוי שלה באבקת סוכר, במקרה הזה טחונה היטב עם פיסטוקים ומנופה.

 

הקפידו לצפות את העוגיות, ממש בטבילה ועיטוף מלא רק כשהן צוננות לחלוטין. אם תנסו לעשות זאת כשהעוגית חמות או פושרות- הן תתפרקנה.

 

מלאו צנצנת זכוכית יפה בתכשיטים הירוקים האלו ופנקו את מי שאתם אוהבים.

 

שבוע נפלא ומתוק לכולם.

שלכם,

אורן גירון

 

>> בשבוע שעבר הכין אורן מתכון ללחמניות רכות

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות: כ-60 עוגיות | רמת קושי: קל |

מצרכים:

 

210 גרם חמאה רכה


60 גרם אבקת סוכר


20 גרם מחית פיסטוק


20 גרם אמרטו


260 גרם קמח


200 גרם פיסטוקים, קצוצים דק



לציפוי:


200 אבקת סוכר לציפוי


80 גרם פיסטוק


 

אופן הכנה:

 

  • מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  • במיקסר מצויד בוו גיטרה מערבלים את החמאה, מחית הפיסטוק, האמרטו והסוכר לתערובת קרמית, כ-3 דקות.
  • מוסיפים את הקמח והפיסטוקים ומעבדים קלות עד קבלת גושי בצק לחים.
  • יוצרים כדורים אחידים בגודל זית ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
  • אופים כ-20 דקות ומצננים היטב.
  • טוחנים היטב את הפיסטוק ואבקת הסוכר. מנפים.
  • טובלים בזהירות את העוגיות (כשהן צוננות!) באבקת הסוכר המתובלת ומנערים מעודפים.
  • שומרים בכלי אטום.

 

טובלים באבקת סוכר ומנערים היטב קרן ביטון כהן

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה


מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מאפינס שוקולד מושחתים

קרמבו לוטוס

פאי לימון מרנג

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10