אוכל
מתכון לפנקייק גבינה בחמאת מייפל ובננות
 קינוח מושחת ומעולה   צילום : קרן ביטון כהן 
ישראל אהרוני מבשל ארוחה לאורחים ומקנח אותה בקינוח מדהים של פנקייקס גבינה מתוקים ברוטב של חמאת מייפל ובננה מקורמלות. זה טעים כמו שזה נשמע

מצרכים:

 

1/2 1 כוסות קמח תופח


1/2 כוס סוכר


4 ביצים


1/2 1 כוסות חלב עזים משק צוריאל


כפית תמצית וניל


200 גרם גבינת ריקוטה טרייה


1/2 כפית קינמון טחון


מעט חמאה לטיגון


 

לחמאת מייפל:

 

6 בננות, חתוכות לחצי לאורכן


60 גרם חמאה


1/2 סירופ מייפל אמיתי


אופן הכנה:

  • מועכים את הגבינה בקערת המיקסר עם מטרפה עד שהיא נעשית חלקה, פחות או יותר.
  • מוסיפים את שאר חומרי הבלילה לקערה, ומערבבים לתערובת חלקה לגמרי. מעבירים לכד עם פיה.
  • מחממים במחבת טפלון מעט וחמאה ויוצקים אל המחבת מעט מהבלילה משהו כמו 3-4 כפות בערך.
  • קולים כשלוש דקות, עד שבצד העליון מופיעות בועות ונוצרים חורים קטנים.
  • הופכים בזהירות את הפנקייק וקולים עוד דקותיים. כך עושים עם כל הכמות.
  • הכנת הסירופ: שמים במחבת רחבה את החמאה והמייפל.
  • מוסיפים את הבננות עם צידן החתוך כלפי מטה, מזגגים היטב, לא צריך להפוך את הבננות אלא מדי פעם באמצעות כף לקחת מהרוטב במחבת ולשפוך על הבננות.
  • יוצקים על הפנקייק ומגישים.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10