אוכל
מתכון לפנקוטה מבושמת עם פירות הדר
 פנקוטה מבושמת עם סלט הדרים ודיסקית שוקולד   צילום : קרן ביטון כהן 
אורן גירון, חובב חורף מושבע, חוגג את בואו עם פנקוטה מבושמת מקליפות הדרים, עם סלט תפוזים מתוק בצד. קל, מהיר וחורפי להפליא

שבוע חורפי וקריר החל אתמול (בשעה טובה) ואני, כחובב חורף מושבע, לא יכול להסתיר את התלהבותי.
גשם בכל פינה, חמין מהביל בתנור, ריח של תפוזים טריים והמון המון חיוכים.

 

בעיניי אין דבר שמסמל את החורף יותר מפירות הדר, ותפוזים בפרט. יש משהו בריח של תפוז טרי שקולף עכשיו, שמכתים את האצבעות בריסי, שמיד מקרב אליי את החורף. נכון, תפוזים יש כל השנה כמעט, אך ברגע שמתחילה עונת התפוזים האמיתית, של אלו עם הקליפה העבה והטבור המעובה - אני בשמיים.


השבוע נכין מנת קינוח חורפית ומהירה - פנקוטה מבושמת בניחוח הדרים עם סלט תפוזים טריים.
פנקוטה (פנה-שמנת, קוטה- מבושלת) היא אולי אחד הקינוחים הכי איטלקיים והכי מהירים שאני מכיר פיתרון מעולה שתמיד מצליח.


את השמנת נביא עם הסוכר, הוניל וקליפות ההדרים (למי שלא חובב את טעמם של ההדרים כמובן שניתן לוותר עליהם או להחליפם בקפה/קינמון וכו') לסף רתיחה. אם תרצו ארומה מודגשת יותר כבו בשלב זה את הלהבה והניחו לתערובת להחלט לשעה. אז חממו שוב והמשיכו כרגיל.


ג'לטין מהווה מקור פחד/חשש אצל הרבה אנשים ולא בצדק. צריך להבין כיצד משתמשים בו באופן נכון:
ראשית, שקלו את כמות הג'לטין, לאחר מכן שקלו כמות של מים קרים, השווה לפי 5 ממשקלו של הג'לטין (לדוגמא: 10 גרם ג'לטין => 50 גרם מים קרים). ערבבו בעדינות וברצף את הג'לטין אל המים והניחו לתערובת לעמוד בסביבה קרה ל-20 דקות. הג'לטין יספח לתוכו את המים ויהפוך למין "כרית" ג'ל סמיכה (מה שמכונה בעגה המקצועית "מסת ג'לטין"). מכאן הפעולות מאוד פשוטות: הוסיפו את הג'לטין המרוכך אל התערובת החמימה (הקפידו לא להוסיף ג'לטין לתערובת רותחת מידי או חלילה להרתיח אותו), ערבבו להמסה וצקו לגביעים או כלי הגשה.

 

צננו למספר שעות והניחו מעל את סלט התפוזים. קל מהיר וחורפי להפליא.

 

תחילת חורף מופלאה לכולם!

שלכם,

אורן גירון

 

>> בטור הקודם הכין אורן עוגיות חמאה על בסיס פיסטוק

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 3 שעות | כמות: 18 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים לפנקוטה:


300 מ"ל שמנת מתוקה


150 מ"ל חלב


70 גרם סוכר


מקל וניל, חצוי ומגורען


סרט קליפה מתפוז


סרט קליפה מלימון


10 גרם ג'לטין, שרוי ב-50 גרם מים קרים


 

 

לסלט:


2 תפוזים


20 גרם סוכר


דיסקיות שוקולד לקישוט


אופן הכנה:

  • הפנקוטה: בסיר מביאים לרתיחה את השמנת, החלב, מקל הוניל, קליפות ההדר והסוכר.
  • מוסיפים את הג'לטין המרוכך לתערובת החמה. מצננים.
  • מגרדים את גרגרי הוניל ומחזירים לתערובת.
  • מסננים את התערובת דרך מסננת עדינה.
  • יוצקים את התערובת לכלים אישיים ומקררים שעתיים לפחות.
  • הסלט: מפלטים את התפוזים ומערבבים עם הסוכר.
  • מניחים על הפנקוטה ומעטרים בדיסקית שוקולד.

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה


מחפשים עוד מתכונים לקינוחים? נסו את אלה:

בצק עלים עם קרם לימון ותותים

קרמבו אוריאו

פבלובה לוטוס

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10