אוכל
מתכון לסופגניות קלאסיות ודונאטס
 נס פך השמן, היום הראשון - סופגניות   צילום : קרן ביטון כהן 
לכבוד חנוכה גייסנו את הקונדיטור האהוב שלנו אורן גירון וביקשנו לשחזר את נס פך השמן - 8 ימים, 8 מתכונים שלו לחנוכה, נתחיל מהקלאסי - סופגניות, שאפשר גם לשדרג לדונאטס

המתכון המושלם לסופגניות, שאפשר להכין ממנו גם דונאטס.

 

כמה טיפים מאורן לפני שמתחילים:

 

  • חשוב לדייק בטמפרטורות הטיגון על מנת לקבל גוון אחיד, חגורה לבנה וטיגון אחיד.
  • הקפידו להשתמש במד חום לשמן.
  • הניחו את הסופגניות לפני ההתפחה השנייה על ריבועי נייר אפייה, זה יקל על נשיאתן אל השמן החם מבלי שיתעוותו.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: 8 שעות | כמות: 30 סופגניות או דונאטס | רמת קושי: בינוני |

מצרכים:


1 קילו קמח (עדיפות לקמח לחם קשה)


35 גרם שמרים יבשים


120 גרם סוכר


15 גרם מלח


4 חלמונים


2 ביצים


כ-500 מ"ל חלב בטמפרטורת הגוף


200 גרם חמאה רכה



למילוי:


ריבה טובה למילוי


אבקת סוכר לקישוט


 

אופן הכנה:

  • מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה למיקסר, ולשים כ-7 דקות.
  • מוסיפים את החמאה ולשים עוד 3-4 דקות לקבלת בצק רך אך לא דביק.
  • מכסים ומתפיחים להכפלת נפח, רצוי בקירור למשך 6 שעות.
  • מחלקים את הבצק למנות במשקל 60 גרם, ומכדררים על משטח מעט משומן.
  • מניחים כל עיגול על ריבוע נייר אפייה המונח על תבנית משומנת, מכסים ומתפיחים עד הכפלת נפח.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 150 מעלות ומטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד (מרימים את הבצק התפוח עם נייר האפיה והופכים בזהירות אל השמן). מעבירים לנייר סופג.
  • הריבה: מערבבים את הריבה למרקם רך, מכניסים לשק זילוף מצויד בצנתר וממלאים את הסופגניות.
  • מעטרים באבקת סוכר ולהגיש.

 

  • מאותו בצק ניתן להכין גם דונאטס:
  • לאחר ההתפחה הראשונה, משטחים את הבצק לעלה מלבני עבה (1 ס"מ) ומקפיאים ל-30 דקות.
  • קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ ועיגולים פנימיים בקוטר 3 ס"מ.
  • מתפיחים ומטגנים באותה צורה כמו הסופגניות הקלאסיות.
  • ניתן לצפות בגנאש שוקולד או באבקת סוכר.
היי, אפשר גם דונאטס! קרן ביטון כהן

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? נסו את אלה:

ברלינר - סופגניות גרמניות קלאסיות

הנס השמן - לביבת ענק של תפוחי אדמה

סופגניות במילוי שוקולד


 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10