אוכל
המרוקאית שכולם אוהבים • ספינג' מרוקאי
 ספינג' מרוקאי אסלי של אורן גירון   צילום : קרן ביטון כהן 
גייסנו את הקונדיטור האהוב שלנו אורן גירון וביקשנו ממנו את המתכון הטעים ביותר, הממכר ביותר והמתוק ביותר לסופגניה. התוצאה: הספינג' המרוקאי

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי | כמות: כ-30 יחידות | רמת קושי: בינוני |

מצרכים:


600 גרם קמח (עדיפות לקמח לחם קשה)


20 גרם שמרים יבשים


80 גרם סוכר


10 גרם מלח


2 ביצים


250 מ"ל מים


100 מ"ל מיץ תפוזים


150 מ"ל שמן קנולה


סוכר לבן לטבילה


 

אופן הכנה:

  • מכניסים את כל מרכיבי הבצק למיקסר מצויד בוו גיטרה ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק דביק וחלק.
  • מכסים ומניחים להתפחה כשעה עד להכפלת הנפח.
  • "מפילים" את הבצק שתפח, ומניחים לו לתפוח שוב כשעה.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 160 מעלות.
  • ביד משומנת לוקחים פיסות מהבצק, יוצרים חור במרכז ומטגנים, 2 דקות מכל צד, עד להזהבה עדינה.
  • מעבירים לנייר סופג וטובלים בסוכר.
  • מגישים מיד.

 

 

גשם של סוכר קרן ביטון כהן

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? בבקשה:

סופגניות ודונאטס

לביבות תפוחי אדמה

ברלינר - סופגניות גרמניות קלאסיות

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10