אוכל
המנצחות • לביבות ירק עשירות
 לביבות ירק עשירות   צילום : קרן ביטון כהן 
ממשיכים לחגוג את חנוכה עם אורן גירון ונס פך השמן שלו, והיום - מתכון ללביבות ירק עשירות מבטטות, סלרי, כרישה ותפוחי אדמה - חגיגה!

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעתיים | כמות: 30 לביבות | רמת קושי: קל |

מצרכים:


2 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות


2 יחידות שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות


1 כרישה, שטופה וחתוכה לטבעות


1 יחידה לפת, קלופה וחתוכה לקוביות


1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות


כ-1 ליטר חלב


כ- ¾ כוס קמח תופח


3 ביצים


2 כפות רוטב צ'ילי מתוק


מלח, פלפל שחור טרי


שמן זית לטיגון


 

אופן הכנה:

  • מבשלים את ירקות השורש בחלב עד לריכוך. מצננים, מסננים ומועכים למחית.
  • מערבבים את מחית הירקות עם שאר המרכיבים ומשהים ל- 10 דקות.
  • מחממים שמן זית בגובה ½ ס"מ במחבת טפלון, יוצקים לביבות מהעיסה ומטגנים כ-1 דקה מכל צד, עד הזהבה. סופגים עודפי שומן על נייר סופג.
  • מגישים חם.
  • שימו לב: בלילת הלביבות רכה מאוד וכך היא אמורה להיות. הדרך הנוחה ביותר לטגן את הלביבות היא להעביר את הבלילה לתוך בקבוק פלסטי לחיץ (כמו של הרטבים במסעדות) ולגזור את הפייה שלו לפתח רחב. עכשיו כל מה שנותר הוא "ללחוץ" מהתערובת אל המחבת החמה ולקבל לביבות מושלמות ללא לכלוך.

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

מחפשים עוד מתכונים ללביבות?
לביבות תירס אפויות
לביבות כרובית אפויות
לביבות דלעת
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10