אוכל
מתכון ל"סופגניות" גבינה ושום אפויות
 סופגניות גבינה ושום אפויות   צילום : קרן ביטון כהן 
אורן גירון משחזר איתנו את נס פך השמן עם 8 מתכונים מיוחדים לחנוכה, והיום - מתכון ל"סופגניות" גבינה ושום אפויות

ורסיה אפויה פיקנטית שחייבים להודות שהיא יותר לחמנייה עשירה מסופגנייה - אבל אופציה לא רעה בכלל.

לאלו הרוצים לקבל את הדבר האמיתי - ניתן לטגן את הסופגניות בשמן ולא לאפותן.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 8 שעות וחצי | כמות: 30 סופגניות | רמת קושי: קל |

מצרכים:


1 קילו קמח (עדיפות לקמח לחם קשה)


35 גרם שמרים יבשים


50 גרם סוכר


20 גרם מלח


3 גרם שום גבישי יבש


עלים מ-5 ענפי טימין


4 חלמונים


2 ביצים


כ-500 מ"ל חלב בטמפרטורת הגוף


200 גרם חמאה רכה


 

למילוי:

200 גרם גבינת "פרומעז"


חמאה מומסת לשימון


אופן הכנה:

  • מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה למיקסר, ולשים כ-7 דקות.
  • מוסיפים את החמאה ולשים עוד 3-4 דקות לקבלת בצק רך אך לא דביק.
  • מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח, רצוי בקירור ל-6 שעות.
  • משמנים בחמאה רכה תבניות סיליקון ½ כדור (בומב).
  • מחלקים את הבצק למנות במשקל 60 גרם, ומכדררים על משטח מעט משומן.
  • משטחים כל כדור בצק, מניחים במרכזו כדור גבינה קטן ועוטפים את הבצק סביבו.
  • מכדררים בעדינות שוב ומניחים בתבניות הסיליקון. מכסים ומתפיחים כמעט עד להכפלת הנפח.
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים את הסופגניות 12-15 דקות להזהבה.
  • מיד עם צאתן מהתנור, מברישים אותן בחמאה מומסת, משחררים אותן מהתבניות ומכסים במגבת לצינון.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 

מחפשים עוד מתכוני מאפים? נסו את אלה:

חלות של שבת

לחמניות רכות בקלי קלות

חלה עגולה מתוקה עם דבש

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10