אוכל
מתכון לחלות של שבת
 חלה של שבת   צילום : נעה עינת 
נעה עינת הקונדיטורית שלנו בת ה-18, פותחת לנו את השבוע עם חלה של שבת שעושה טוב על הלב - מתכון כזה שתמיד טוב שיש, וכדאי להוציא מהמגירה כשהשבת מתקרבת

אין תענוג גדול יותר מלהכין חלות של שבת.

 

לפני מספר חודשים פרסמתי ב"עוגות של נעה" תמונות של החלות שעשיתי והמון אנשים ביקשו את המתכון.
אז עכשיו אחרי שהכנתי את המתכון שוב כדי להיות בטוחה שזה המתכון המושלם, אתם מקבלים אותו, וכל שנשאר לכם זה להיכנס למטבח.


לפני המתכון קצת הסבר על הדרך שבה אני עובדת עם שמרים. יום לפני אני מכינה את הבצק ומשאירה אותו ללילה מנוחה במקרר. אחרי לילה אני מתחילה לעבוד איתו, לשקול, לחלק, ולהתחיל לעצב.


לאחר העיצוב אני מחממת תנור ל-40 מעלות ומכבה אותו לפני הכנסת החלות, שלב זה נקרא אצלי "יצירת תא התפחה ביתי". חשוב לשים לב לכבות את התנור, אנחנו לא רוצים להתחיל אפייה, אלא רק להתפיח.


בשלב האחרון מוצאים מתא ההתפחה את החלה, ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות, מורחים את החלות בביצה, מפזרים שומשום וכשהתנור חם מכניסים את החלות למשך 25-30 דקות.


חשוב לשים טיימר וכמובן לבדוק ולהציץ מבעד לתנור, זה פשוט מראה קסום שלב האפייה והעלייה של החלה.

 

דבר אחרון שחשוב לשים לב אליו -  אסור שהמלח יבוא במגע עם השמרים, המלח נכנס אחרון לאחר שנוצר הבצק.

מצרכים:

 

1 קילו קמח


1 חבילת שמרים טריים בשקית


150 גרם סוכר


100 גרם ביצים (ביצה וחצי)


50 גרם חמאה


380 גרם מים


15 גרם מלח


 

ביצה, למרוח את החלה לפני האפייה


  • אופן הכנה:

 

הכנת הבצק:

  • בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח והשמרים, מערבבים למשך דקה עד שלא רואים את השמרים והם התערבבו לחלוטין עם הקמח.
  • מוסיפים את הסוכר והביצים ולשים במשך 5 דקות, במהירות איטית, שהקמח לא ייצא החוצה מקערת המיקסר.
  • מוסיפים את המים לאט לאט. לאחר שהמים נספגו ונוצר בצק מוסיפים את החמאה ולשים כ- 2 דקות נוספות.
  • מוסיפים את המלח. כאמור, חשוב להוסיף אותו רק לאחר שהבצק מוכן.
  • לשים במהירות גבוהה 5 דקות.
  • יוצרים מהבצק כדור, ללא קמח, ומניחים אותו בקערה גדולה עם ניילון נצמד להתפחה.
  • בנושא ההתפחה אתם מחליטים - מומלץ להתפיח למשך הלילה במקרר כך שהבצק יתפח היטב, אך ניתן גם להתפיח שעה בטמפרטורת החדר.

 

עיצוב החלה:

  • מוציאים את הבצק מהקערה, לא צריך קמח, הבצק נוח מאוד לעבודה.
  • שוקלים את הבצק ומחלקים אותו ל-3 חלקים שווים לפי המשקל.
  • כל חלק מחלקים ל-3 חלקים ויוצרים רצועות, אלו הרצועות שאיתם יוצרים את החלה.
  • יוצרים צמה מ-3 חלקים ושמים על מגש עם נייר אפייה. כדאי לאפות במגשים שונים כי החלות יוצאות גדולות.

התפחה אחרונה:

  • מחממים תנור ל-50 מעלות וכך יוצרים תא התפחה ביתי.
  • מכבים את התנור לפני הכנסת החלות ומשאירים אותן שם למשך 30 דקות.
  •  מוציאים את החלות ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • בזמן שהתנור מתחמם מורחים את החלות בביצה טרופה ומפזרים שומשום, כשהתנור חם מכניסים את החלות לאפייה.

 

שלב האפייה:

  • מכניסים את החלות לתנור החם ואופים במשך 25-30 דקות, חשוב לבדוק אותן, הן צריכות להתרומם מהתבנית. חשוב לשים לב אחרת התחתית תישרף.
  • כשהחלות יוצאות מהתנור מעבירים אותן לרשת ושמים עליהן מגבת ששומרת על הרכות שלהן.
  • כשהן מצטננות לגמרי אפשר לבצוע אחת ולאכול.
עושה טוב על הלב נעה עינת
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10