אוכל
מתכון לסינייה בורי עם דלעת ספגטי, קינמון וגרעיני דלעת
 טעמים של סתיו   צילום : דניה ויינר סגנון: אוריה גבע 
תבשיל מנחם עם טעמים מתקתקים וניחוחות של קינמון. דלעת הספגטי מושלמת לתבשיל הזה מכיוון שהיא קצת מעדנת את הדחיסות שמאפיינת בדרך כלל תבשילי סינייה

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה וחצי | כמות: 6 מנות | רמת קושי: בינוני |

מצרכים לסינייה:

 

1/2 קילו פילה בורי, חתוך לנתחים בגודל 3 ס"מ


3 דלעות ספגטי (אפשר להחליף בתרד או בדלורית אם לא מוצאים, ראו למטה בגיוונים)


מלח


6 כפות שמן זית


1 בצל קצוץ


צרור פטרוזיליה קצוצה


1 כף שטוחה בהראט


1 כפית קינמון


1 כוס טחינה מעט דלילה


 

להגשה:


3 כפות גרעיני דלעת קלויים


1 כף סומאק


חופן פטרוזיליה קצוצה


מעט שמן זית



אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • חוצים את הדלעות, מסלקים את הגרעינים ומניחים אותן הפוכות בתבניות.
  • אופים 30 דקות עד שהדלעות מתרככות. מוציאים אותן אך משאירים את התנור דולק.
  • מצננים את הדלעות ומוציאים את תוכנן לקערה בעזרת מזלג. מתבלים במלח.
  • מחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מצננים מעט ומוסיפים לדלעות יחד עם הפטרוזיליה, הבהראט, הקינמון והמלח.
  • מערבבים ומשטחים את התערובת בתבנית סינייה או במחבת שמתאימה לתנור.
  • ממליחים מעט את נתחי הדג.
  • מחממים מחבת נוספת עם 2 כפות שמן זית וצורבים את נתחי הדג על הצד של העור 2 דקות. הופכים וצורבים עוד דקה. מניחים את נתחי הבורי על תערובת הדלעת ויוצקים טחינה.
  • אופים 5 דקות עד שהטחינה מזהיבה ומתקשה מעט.
  • לפני ההגשה מפזרים את גרעיני הדלעת, הסומאק, הפטרוזיליה ומעט שמן זית.

 

 

  • שימו לב: לא חייבים להשתמש בתבנית סינייה; אפשר גם במחבת שמתאימה לתנור או אפילו בתבנית פיירקס עגולה (בערך בקוטר 26 ס"מ).

 

גיוונים:

  • מחליפים את דלעת הספגטי ב-2 דלוריות שאופים בתנור עד שמתרככות. מועכים עם חמאה או שמן זית לפירה.
  • מחליפים את דלעת הספגטי בשקית תרד (350 גרם) שמטגנים עם המון בצל, הל וקינמון.

 

מחפשים מתכוני דגים נוספים? הכנסו לאתר על השולחן

 

>> לרכישת גיליון נובמבר של על השולחן

 

עוד מתכונים לחורף:

קדרת שפונדרה ובצלים ממולאים

מרק פטריות מלך היער וערמונים

תבשיל עוף בירקות שורש לבנים


 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10