אוכל
מתכון ללזניית ירקות וגבינה
 משביעה, עשירה ואפילו צמחונית   צילום : קרן ביטון כהן 
אמיר מרקוביץ עם מתכון מעולה ללזניה צמחונית וטעימה במילוי שכבות של גבינה וחצילים, פלפלים וקישואים ברוטב עגבניות

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 45 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות מנות: 4-6 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

50 מ"ל שמן זית


כפית שום כתוש


2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות


1 גבעול סלרי, פרוס


1 חציל בגודל בינוני, חתוך לקוביות


1 פלפל אדום חתוכה לקוביות


1 זוקיני או קישוא בגודל בינוני, חתוך לקוביות


1/2 1 קופסאות שימורים של 400 מ"ל עגבניות מרוסקות


12 דפי לזניה מיובשים


200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת


כף טימין קצוץ


מלח ופלפל


 

לרוטב הבשמל:

50 גרם חמאה


50 גרם קמח


חצי ליטר חלב


מלח ופלפל


אופן הכנה:

 

מכינים את הירקות:

  • מחממים בסיר בינוני את שמן הזית ומוסיפים את הירקות פנימה.

  • מערבבים בעזרת כף עץ ומתבלים במלח ופלפל.

  • מוסיפים את השום הכתוש תוך כדי ערבוב.

  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות פנימה ומביאים לרתיחה.

  • מוסיפים את הטימין ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה, עד שהירקות מעט רכים והנוזל הסמיך.

  • מסירים מהאש ומצננים מעט לטמפרטורת החדר את הירקות.

 

בינתיים מכינים את הבשמל:

  • בסיר בינוני ממיסים את החמאה לחלוטין ואז מוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמח.

  • כאשר החמאה והקמח התאחדו מוסיפים 1/3 מכמות החלב ומערבבים היטב, עד שלא רואים גושים.

  • מוסיפים את שאר החלב וממשיכים לבשל מעל להבה בינונית תוך כדי ערבוב, עד אשר מקבלים נוזל סמיך והומוגני. מתבלים במלח ופלפל.

 

בונים את הלזניה:

  • לוקחים תבנית עמוקה ומניחים בתחתית 4 דפי לזניה, מעל שכבה של ירקות, מעל בשמל ואז עוד שכבה של דפי לזניה, שכבה של ירקות, גבינת מוצרלה, בשמל ועוד שכבה אחת מעל (סה"כ 4 קומות). מעל הכל מפזרים את שארית הבשמל ושכבה של גבינת מוצרלה.

  • עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ב 200 מעלות למשך 20 דקות.

  • מסירים את נייר הכסף (בזהירות! הרבה אדים) ואופים עוד כ- 5 דקות להשחמת הלזניה מלמעלה.

  • מוציאים, נותנים ללזניה להתקרר מעט ומגישים.

 

מאפה שכבות מטריף קרן ביטון כהן

המלצת יין לצד המנה:

אזורית סוביניון בלאן - יוצר מענבים מכרמים מאזור כרם בן זמרה שבגליל העליון. ליין גוון ירקרק בוהק וצלול והוא מתאפיין בניחוחות של ליים, פסיפלורה ומינרלים. בעל גוף בינוני וחמיצות מאוזנת ומרעננת. יתחבר מצוין עם הירקות והעגבניות ויאזן את העושר של רוטב הבשמל.

 

המתכון באדיבות אמיר מרקוביץ, שף מסעדת איטלקיה בתחנה הממוקמת במתחם התחנה בנווה צדק בתל אביב 

 

לעוד מתכונים חלביים בעולם היין:

קיש תרד וגבינות
קיש כרישה ופטריות
עוגת גבינה פירורים ברוטב תות

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10