אוכל
מתכון למרק עוף ויאטנמי עם ירקות ואטריות
 מרק עוף ויאטנמי עם אטריות וירקות   צילום : דניה וינר, סגנון: דיאנה לינדר 
משדרגים את מרק העוף הסטנדרטי ונותנים לו ניחוח ויאטנמי עם אטריות ביצים, כרוב, נבטים, פטריות ועוד. מתכון מעולה מתוך הספר החדש "מרק חם" של בני סיידא

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | כמות: 6 מנות | רמת קושי: קל |

מצרכים:


3/4 1 ליטרים (7 כוסות) מרק עוף צח


1 כפית ג'ינג'ר, מגורר דק


2 שיני שום, כתושות


1 כף רוטב דגים נאם־פלא


2 כפות רוטב סויה


1/4 כרוב קטן, חתוך לרצועות דקיקות


2 גזרים, קלופים וחתוכים לגפרורים


3 בצלים ירוקים, חתוכים לרצועות דקות


1 פלפל חריף אדום, נקי מגרעינים ופרוס דק


150 גרם נבטים עבים (סיניים)


8 פטריות שמפיניון, פרוסות דק


150 גרם אטריות ביצים, מבושלות לפי הוראות היצרן


 

להגשה:


3 כפות כוסברה, קצוצה


אופן הכנה:

 

  • שמים בסיר את המרק, הג'ינג'ר, השום, רוטב הדגים ורוטב הסויה ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את כל הירקות והאטריות ומבשלים דקה (הירקות צריכים לשמור עם מרקם פריך).
  • מסירים מהאש, טועמים ומשפרים תיבול.
  • מחלקים למנות, זורים על כל מנה מעט כוסברה ומגישים.

המתכון מתוך הספר "מרק חם" של בני סיידא בהוצאת מודן, עריכה קולינרית: עז תלם

 

מחפשים עוד מתכוני מרקים? נסו את אלה:

מרק ערמונים ודלעת

מרק עגבניות ואורז

מרק חומוס וכרישה

 



 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10