אוכל
מתכון לעוגיות שושנים
 עוגיות שושנים   צילום : קרן ביטון כהן 
נעה עינת, הקונדיטורית האהובה בת ה-18, משתפת אותנו היום במתכון לעוגיות שושנים נוסטלגיות, רכות וטעימות בטירוף עם ריח מדהים שנותן תחושה של חורף, גשם ואווירה חמימה

בשבוע שעבר פרסמתי ב"עוגות של נעה" וגם כאן מתכון לעוגת טורט נוסטלגית, ששידרגתי בעזרת תותים וקצפת.

 

היום החלטתי להמשיך בקו הנוסטלגי עם מתכון לעוגיות שושנים, רכות רכות, טעימות בטירוף עם ריח מדהים שנותן תחושה של חורף, גשם ואווירה חמימה.


אני מכינה את הבצק עם החלמונים ואת החלבונים שומרת למרנג (המילוי של העוגיה), המרנג נותן לעוגיות את הרכות והטעם הכל כך מיוחד.

 

אפשר להכין גלילים, להקפיא ולהפשיר בכל פעם שרוצים, העוגיות נשמרות טוב עד שבועיים במקפיא.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: 3 שעות וחצי | כמות: כ-60 עוגיות (4 גלילים) | רמת קושי: קל |

לבצק:


1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה


200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות


450 גרם קמח


שקית (10 גרם) אבקת אפייה


4 חלמונים


 

למילוי:


4 חלבונים


1/2 כוס סוכר


1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל


אופן הכנה:

 

הכנת הבצק:

  • במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואת השמנת החמוצה.
  • כשהתערובת הופכת קרמית מוסיפים את החלמונים אחד-אחד.
  • כשהתערובת נעשית הומוגנית מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומעבדים במהירות בינונית למשך 3-4 דקות עד היווצרות בצק.
  • מעבירים את הבצק לניילון נצמד בצורת מלבן, כדי שיהיה נוח לרדד לאחר הקירור, עוטפים ומכניסים למקרר לשעתיים.

הכנת המילוי:

  • בקערת מיקסר עם וו בלון-מטרפה מניחים את החלבונים ומתחילים להקציף במהירות הכי גבוהה עד שהתערובת מתחילה להלבין, בשלב הזה מוסיפים את הסוכר ואינסטנט פודינג הוניל בהדרגה.
  • ממשיכים להקציף 5-6 דקות עד שנוצר מרנג יציב, לבן, מבריק ויפה.

 

ההרכבה:

  • מחלקים את הבצק ל-4 חתיכות ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 3 מ"מ.
  • על כל מלבן מורחים שכבה דקה של המרנג.
  • מגלגלים לרולדה הדוקה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לחצי שעה למקפיא.
  • חוזרים על התהליך עם שאר מלבני הבצק.

 

האפייה:

  • מדליקים את התנור על חום של 180 מעלות.
  • חותכים עוגיות מכל רולדה בעובי 1-2 ס"מ ומניחים במרווחים במגש עם נייר אפייה.
  • אופים במשך 15-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות והמרנג מתחיל לקבל צבע.
  • מצננים לחלוטין ומגישים.
  • שומרים את העוגיות האפויות עד 5 ימים בקופסא אטומה.
  • אין צורך להפשיר את העוגיות לפני האפייה, אופים אותם מייד לאחר שחותכים את הגליל הקפוא.

 

מתכונים נפלאים נוספים בבלוג העוגות של נעה

הצטרפו לעמוד הפייסבוק העוגות של נעה

 

והנה עוד כמה מתכונים לעוגיות:

עוגיות חמאת בוטנים ושוקלד

עוגיות טופי שוקולד 

עוגיות טביעת אצבע עם ממרח לוטוס

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10