אוכל
מתכון לעוגת תפוזים ומרציפן
 סימן שבא החורף - עוגת תפוזים   צילום : קרן ביטון כהן 
ריח הגשם יחד עם ריח של תפוזים מסמלים לאורן גירון יותר מכל את בואו של החורף. אז זה הזמן שלו להוציא את המתכון הכי מוצלח שהוא מכיר לעוגת תפוזים. המרכיב הסודי: מרציפן

שבוע נפלא לכולם,


ריח הגשם וריח התפוזים מסמלים בשבילי את הריח של החורף באופן הכי ישראלי שיש.


יש אין ספור מתכונים לעוגות תפוזים, אבל זו אחת העוגות הכי מוצלחות שאני מכיר.
היא משלבת מרציפן, שעובד נפלא עם מרירות קליפת התפוזים המגוררת והיא בעלת מרקם אוורירי מאוד.


העוגה פשוטה מאוד להכנה ותוכלו, אם תרצו, להחליף את מיץ התפוזים והקליפה המגוררת בלימונים או מנדרינות.


הקפידו להקציף את החלבונים לקצף רך ועדין ולאפות את העוגה עד שננעץ קיסם בעוגה והוא ייצא יבש.

 

שתהיה אפייה מתוקה,

אורן גירון

 

>> בשבוע שעבר הכין אורן רולדה של קרם לימון ופירות יער

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: כשעה | תבנית קוגלהוף 24 ס"מ | רמת קושי: קל |

מצרכים:


4 חלמונים


120 גרם מרציפן איכותי


100 גרם סוכר


125 גרם שמן קנולה


קליפה מגוררת מ-2 תפוזים


125 גרם מיץ תפוזים


140 גרם קמח


10 גרם אבקת אפיה


קורט מלח


4 חלבונים


100 גרם סוכר


 

לסירופ:


125 מ"ל מיץ תפוזים


50 גרם סוכר


גרידת תפוז מתפוז אחד


אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  • משמנים היטב ומקמחים את תבנית האפיה.
  • במיקסר מצויד בוו גיטרה, מקציפים כ-5 דקות את החלמונים, המרציפן ו-100 גרם סוכר לתערובת קרמית, אחידה ואוורירית.
  • מוסיפים בזרם איטי את השמן, המיץ וקליפת התפוזים.
  • מנפים את היבשים ומוסיפים לתערובת לערבוב קצר.
  • בנפרד, במיקסר מצויד בבלון הקצפה, מקציפים את החלבונים והסוכר למרנג רך. מקפלים אל תערובת העוגה.
  • מעבירים לתבנית האפייה ואופים כ-45 דקות, עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש.
  • הסירופ: מביאים את חומרי הסירופ לרתיחה.
  • משחררים את העוגה מהתבנית לאחר שהצטננה ומשקים בסירופ החם.

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

מחפשים עוד מתכונים לעוגות? הנה כמה:
עוגת שוקולד בחושה להביא לגן
עוגת מייפל ונקטרינות
עוגת וניל ולימון איטלקית
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10