אוכל
מתכון לפסטה ראגו
 רוטב ראגו - עשיר, סמיך ומתובל   צילום : בועז לביא 
אם פסטה היא קנבס, אז הרוטב הוא הצבעים, ואין ספק שרוטב ראגו מוסיף הרבה צבע וטעם. מדובר בתבשיל עשיר, סמיך ומתובל שמלווה בנאמנות כל פסטה. מתכון פשוט וקלאסי של שי דובלרו, שף הפיאצה, לרוטב המשביע והמחמם הזה

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי | כמות: כ-6 מנות | רמת קושי: קל |

מצרכים:


2 חבילות פסטה רחבה (פפרדלה/מלפלדיני)


1 בצל


6 שיני שום


1 גזר, קצוץ דק


1 כרישה, קצוצה דק


3 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות


25 גרם (שקית) פטריות פורצ'יני מיובשות (ניתן למצוא בשווקים ובחנויות המתמחות)


1 כוס יין אדום


1/3 כוס שמן זית


1/3 כוס שמן קנולה


1 קילו צוואר בקר חתוך לקוביות של 2-3 ס"מ


קמח לקימוח


2 ליטר ציר עוף/ירקות או מים


מלח, פלפל


חופן פטרוזיליה קצוצה


 

אופן הכנה:

  • בסיר מחממים שמן זית ומזהיבים את הבצל והשום.
  • מוסיפים את שאר הירקות והיין ומביאים לרתיחה.
  • מחממים שמן קנולה במחבת רחבה.
  • מתבלים את הקמח במלח, מקמחים היטב את נתחי הבשר ומנערים מעודפי הקמח. מטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
  • מעבירים את הנתחים המושחמים לסיר. מוסיפים ציר עד גובה הנתחים, מביאים לרתיחה ומכסים.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים עד שהבשר נעשה רך.
  • מבשלים את הפסטה במים רותחים בהתאם להוראות היצרן ומסננים.
  • מוסיפים את הפסטה לסיר, מתבלים במלח, פלפל ופטרוזיליה ומגישים.

שי דולברו הוא שף פיאצה בר מסעדה איטלקית - דיזנגוף 99, תל-אביב

והנה עוד כמה מתכונים לפסטה:
פסטה עם לימון, טפנד זיתים ופרמזן
רביולי דלעת וערמונים
פסטה ברוטב שמנת פטריות

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10