אוכל
נעה עינת חוגגת עם אקלר ריבת חלב מושלם
 אקלר ריבת חלב   צילום : קרן ביטון כהן 
נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-18, מתגייסת בעוד כמה ימים ולכבוד המאורע המיוחד החליטה לחגוג עם אקלר פריך ורוטב של ריבת חלב עם קישוטי תותים. נקווה שהאוכל בבסיס יהיה טעים כמו שלה

היום אני חוגגת יומיים לגיוס ולכן אפנק אתכם במתכון לאקלר חגיגי וכל כך פשוט. כבר הרבה זמן שהגולשים בעמוד הפייסבוק שלי "העוגות של נעה" מבקשים מתכון לאקלר, אז הסבר קצר: אקלר זו פחזנייה ארוכה, עשוייה מבצק רבוך שמזולף בצורה מוארכת, נאפה ונהיה זהוב וחלול מבפנים.


אני כל כך אוהבת את הבצק הרבוך שאני יכולה לאכול אותו בכל צורה: פחזנייה,אקלר,פריז- ברסט רק תגידו בצק רבוך ואני באה! ואם אתם מוסיפים גם תותים וריבת חלב אני רצה. אז את הגיוס שלי אני אחגוג איתכם ועם האקלרים המטורפים האלה.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה15-20 אקלרים תלוי באורך הזילוף | רמת קושי: בינוני

מצרכים לאקלר:

 

125 גרם מים


125 גרם חלב


100 גרם חמאה


4 גרם מלח


15 גרם סוכר


150 גרם קמח


190 גרם ביצים


 

 

חומרים לקרם:


2 שמנת מתוקה


250 גרם ריבת חלב


1/2 קילו תותים


אופן הכנת האקלר:

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • בסיר מביאים לסף רתיחה את החמאה, המים, החלב, הסוכר והמלח.
  • מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומסירים מהלהבה.
  • מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ומחזירים לאש.
  • מערבים חזק עד שהבצק נראה יבש ואינו נדבק לדפנות הסיר.
  • מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים אותו ל- 2 דקות על מהירות בינונית לצורך קירור.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת! חשוב לערבב היטב אחרי כל ביצה לפני שמוסיפים את הביצה הבאה.
  • מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנתר 13 משונן ומזלפים פסים עבים באורך כ- 10 ס"מ.
  • מכניסים לתנור ואופים כ-20-30 דקות עד שהפחזניות מקבלות גוון זהוב כהה.
  • חשוב: לא פותחים את דלת התנור עד גמר האפייה!
  • מצננים על רשת.

 

אופן הכנת הקרם:

  • מקציפים את השמנת המתוקה עד לקצפת רכה, אך יציבה.
  • מרככים את הריבת חלב במיקרו מעט או בבן מארי.
  • מקפלים את שניהם ביחד, חשוב שהריבת חלב לא תהיה חמה!
  • חותכים תותים באיזה צורה שבא לכם.
  • מעבירים את הקרם לשק זילוף עם אותו הצנטר שאיתו צילפתם את האקלרים או קטן יותר.

 

שלב ההרכבה:

  • חותכים את האקלר באמצע.
  • ממלאים בקרם ריבת החלב, מסדרים תותים.
  • בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים.

 

מתכונים נפלאים נוספים בבלוג העוגות של נעה

הצטרפו לעמוד הפייסבוק העוגות של נעה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10