אוכל
מעטפות שמרים במילוי קרם שקדים וגבינה
 רק לשים בול: מעטפות שמרים במילוי קרם שקדים וגבינה   צילום : קרן ביטון כהן 
הקונדיטור אורן גירון מוציא מהתנור עוד מתכון מעולה ומדיף ניחוחות של חורף: מעטפות שמרים (קלות הכנה!) במילוי טעים של קרם שקדים וגבינה. לא רק בשבת בבוקר

טור השבוע יעסוק בשמרים. הרבה זמן כבר לא אפינו משהו מפנק ומנחם משמרים.
לפני שבועיים הסתיימה בבית הספר לנו סדרת שיעורים בנושר אפיית עוגות שמרים ומאפי בוקר, "טרילוגיית השמרים" שמה, בה חגגנו ולימדנו את כל הידע והתיאוריה על אפיית עוגות שמרים ומאפים מפנקים ומושחתים. היה תענוג לראות איך בשעות לילה מאוחרות נדלקות עיני התלמידים למראה שולחן הפרזנטציה המרשים.


על מנת שלא תרגישו מקופחים, הנה מתכון למעטפות שמרים במילוי גבינה ושקדים. בדרך כלל מילוי גבינה לא נכון בעוגות שמרים נוטה להיספג בבצק וכמעט ולא מרגישים אותו. על מנת שלא ייוצר מצב כזה, חשוב להקפיד לעבוד עם גבינה "יבשה" לאפיה כמו ריקוטה, טוב טעם או אפילו גבינה לבנה רכה- שסוננה 4 שעות על מסננת מרופדת בבד חיתול- על מנת לנקז ממנה את כל הנוזלים.


בנוסף, על מנת לייצב את המילוי ולהוסיף לו עוד טעם ומרקם, נשלב בו גם שקדים טחונים (שיכולים בקלות להתחלף לפיסטוקים טחונים או כל אגוז טחון אחר שאוהבים). הקפידו ללוש היטב את הבצק ולהטמיע את החמאה לקראת סוף הלישה, על מנת לא לפגוע בקורי הגלוטן ולודא שמתקבל בצק מפותח וגמיש לחלוטין. הבצק חייב קירור של 4 שעות לפחות, על מנת שיהיה ניתן לעבוד איתו בקלות.


תנו לבצק, לאחר עיצוב והתפחה, אפיה מהירה, איבוק באבקת סוכר- ויש לכם מאפה בוקר (או צהרים או ערב או כולם יחדיו) מפנק ועשיר.

 

שתהיה אפיה מתוקה,

אורן גירון

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 5 שעות | 20 יחידות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק:

 

1/2 ק"ג קמח לחם


200 מ"ל מים


20 גרם שמרים יבשים


80 גרם סוכר


5 גרם מלח


2 ביצים


1/2 כפית משחת וניל (כמו תמצית וניל רק מרוכזת יותר, ניתן להשיג בחנויות מתמחות)


100 גרם חמאה רכה


 

למילוי גבינה ושקדים:

 

150 גרם גבינת טוב טעם או ריקוטה


100 גרם חמאה רכה


1 ביצה


80 גרם סוכר


כפית משחת וניל


100 גרם אבקת שקדים


40 גרם קמח


20 גרם רום


אבקת סוכר


 

אופן הכנת הבצק:

  • מכניסים לקערת המיקסר את כל המרכיבים, למעט החמאה, ולשים 5 דקות.
  • מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עוד 3 דקות.
  • מעבירים את התערובת לקערה ומתפיחים להכפלת נפח כשעה וחצי.
  • מעבירים לקירור של 4 שעות.
אופן הכנת המילוי:
  • מערבלים את כל החומרים במיקסר מצויד בוו גיטרה לתערובת אחידה וחלקה.
  • מעבירים לשק זילוף.
הרכבה:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מרדדים את הבצק למלבן רחב.
  • חותכים ל-20 ריבועים בגודל 8X8 ס"מ וממלאים כל ריבוע במילוי.
  • סוגרים לצורת מעטפה ומעבירים לתבנית מרופדת.
  • מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
  • אופים כ- 14-15 דקות.
  • מאבקים באבקת סוכר.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 

מחפשים עוד מתכוני שמרים? נסו את אלה:

עוגת שמרים, פטל ושוקלד לבן

מאפה שמרים אישי במילוי שוקולד

קראנץ' שמרים עם שקדים ודבש

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10