אוכל
כמו שילדים אוהבים: לזניית פטריות מטריפה
 לזניית פטריות   צילום : בועז לביא 
לפעמים כל מה שצריך זה דפים של פסטה, חומר גלם טוב באמצע ורוטב איכותי. השף שי דובלרו מכין מלמד אותנו איך להכין לזניית פטריות איכותית וטעימה

לזניה היא מאכל איטלקי קלאסי עשיר ומנחם - ובגלל זה כמעט כולם אוהבים אותו. ניתן להכין לזניה בגרסא בשרית, חלבית, כשרה וגם לא כשרה. הגירסה המוצגת במתכון היא גירסה ללזניית פטריות המורכבת מדפי פסטה, גבינות ורוטב בשמל עשיר. זו אחת המנות שכיף לאכול בימים קרירים עם רוטב סמיך.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | תבנית מלבנית | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

250 גרם פטריות שמפיניון


100 גרם פטריות פרוטבלו


500 גרם (2 חבילות) גבינת ריקוטה


1 כוס (כ-250 גרם) גבינת מוצרלה


½ כוס פרמז'ן, מגורד


3-4 שיני שום, קצוצות


½1 כפיות מלח


1 כפית פלפל שחור


כ-30 דפי לזניה יבשים (מומלץ להשתמש בשל Dececco)


 

לרוטב הבשמל:


100 גרם חמאה


100 גרם (1/3 כוס) קמח


1 כפית מלח


1 כפית אגוז מוסקט, מגורר


1 ליטר חלב


 

אופן הכנת רוטב הבשמל:

  • ממיסים בסיר את החמאה והקמח, מתבלים במלח ובאגוז מוסקט ומבשלים בין דקה לשתיים.
  • מוסיפים את החלב ומבשלים תוך כדי בחישה (בעזרת מטרפה) עד לקבלת מרקם סמיך (הבשמל צריך להיות במרקם של יוגורט).

הכנת הפטריות:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • חותכים את פטריות השמפניון לחצי ואת הפורטבלו לרבעים.
  • מתבלים את הפטריות במלח, פלפל ומעט שמן זית ואופים בתנור למשך כ-15 דקות.
  • לאחר האפייה מעבירים את הפטריות למסננת על מנת לסנן את עודף הנוזלים.
  • בקערה נפרדת מערבבים את גבינת הריקוטה והשום.

בתבנית אפייה מסדרים שכבות לפי הסדר הבא:

  • שכבה 1 - מורחים שכבה של בשמל, מעל מניחים שכבת דפי לזניה, פטריות צלויות, ובוזקים מוצרלה ופרמז'ן.
  • שכבה 2 - דפי לזניה, מורחים שכבת בשמל, תערובת גבינת ריקוטה, מוצרלה ופרמז'ן.
  • שכבה 3 - דפי לזניה, שכבת בשמל, פטריות צלויות, מוצרלה ופרמז'ן.
  • שכבה 4 - דפי לזניה ,שכבת בשמל, מוצרלה ופרמז'ן.

אפייה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • עוטפים את התבנית בניילון נצמד (כן, אפשר לאפות עם ניילון נצמד) על מנת לאטום את התבנית.
  • מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כחצי שעה מכוסה.
  • לאחר חצי שעה מורידים את כיסוי האלומניום והניילון ואופים עוד כ-15 דקות בכדי לקבל השחמה של הבשמל והגבינות.

שי דולברו הוא שף פיאצה בר מסעדה איטלקית - דיזנגוף 99, תל-אביב

 

מחפשים עוד מתכוני פסטה? נסו את אלה:

פסטה עם תבשיל בשר חמים ומשביע

ריזוטו סלק: אורז מפונק ורומנטי

פסטה עם ארטישוק ואנשובי

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10