אוכל
מוס שוקולד שישגע את האורחים
 קליל הכנה וטעים בטירוף. מוס שוקולד   צילום : קרן ביטון כהן 
נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-18, שזה עתה התגייסה לא שכחה לצייד אותנו במתכונים בזמן שהיא בטירונות. והפעם, מוס שוקולד טעים וקל הכנה, כזה שמכינים כשהאורחים אומרים שהם אוטוטו מגיעים

אתם מכירים את זה שיש לכם אורחים אבל אין לכם זמן להכין קינוח?

 

אחרי כל הקינוחים הקלים שפרסמתי לכם כאן ובעמוד שלי, "העוגות של נעה", החלטתי לפנק אתכם במתכון למוס קל שמכינים צ'יק-צ'ק, כזה שהאורחים לא יאמינו שהשקעתם ופינקתם אותם בקינוח כזה מדהים.

 

3 חומרי גלם במוס וכל מה שנשאר זה להשקיע מעט בקישוט. קטן עליכם! בין כל הבישולים זה מוס שבטוח תצליחו להכניס בלו"ז הבישול העמוס שלכם בכל ימות השבוע.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 5 דקות | 6 כוסות גדולות או 12 קטנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

150 שוקולד מריר


100 גרם שוקולד חלב


350 גרם שמנת מתוקה



לקישוט:
1/2 קילו תותים



אופציה נוספת, בוטנים מקורמלים:


100 גרם בוטנים


65 גרם סוכר


 

אופן הכנה: 

  • ממיסים את 2 סוגי השוקולד ביחד במיקרו או בבן מארי.
  • מקציפים את השמנת לקצפת רכה אך לא יותר מידי.
  • מקפלים אותם ביחד.
  • וזהו. כל מה שנישאר זה למלא שק זילוף וליצוק לכוסות.
  • מניחים במקרר ל-10 דקות התייצבות ומקשטים.

המוס כל כך קל אז לפחות נשקיע בקישוט לא?

 

תהליך הכנת הבוטנים המקורמלים:

  • מכינים קרמל: שמים את הסוכר במחבת על אש בינונית ומנערים את המחבת כל כמה שניות על מנת שהסוכר של יישרף. 
  • כשהסוכר הופך את צבעו לזהבהב ומשנה את המרקם שלו לנוזל קשה, מוסיפים את הבוטנים ומנערים את המחבת כך שהם יצופו מכל הכיוונים.
  • הבוטנים רותחים, היזהרו לא לקבל כוויה!
  • מעבירים את הבוטנים המקורמלים לנייר אפייה או סילפט (משטח סיליקון) ונותנים להם להצטנן לחלוטין. 
  • כשהבוטנים קרים (ממש קשים), קוצצים אותם גס ומפזרים מעל המוס.
  • אם יש לכם אבקת זהב אכילה בבית אתם יכולים לטבול אותם לפני ההגשה באבקת זהב.

מוס קל, טעים עם שואו מטורף שכולם יחשבו שלקח לכם שנה להכין!

 

מתכונים נפלאים נוספים בבלוג העוגות של נעה

הצטרפו לעמוד הפייסבוק העוגות של נעה

משוגעים על המתכונים של נעה כמונו? נסו את אלה:

אקלר ריבת חלב מושלם

עוגיות שושנים יפהפיות וטעימות

עוגת טורט מפתיעה עם תותים וקצפת

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10