אוכל
כמו באיטליה: מרק מיניסטרונה אמיתי
 מרק מיניסטרונה   צילום : דוד חיון 
עונת החורף שהגיעה הכי מתאימה למרקים עשירים ומה מתאים יותר ממרק מינסטרונה קלאסי איטלקי עשיר בירקות שורש ובתוספת פסטה ושעועית. מנה שהיא למעשה ארוחה שלמה

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

200 גרם שעועית לבנה מבושלת עד ריכוך


2 גזרים, חתוכים לקוביות


2 זוקיני, חתוכים לקוביות


1 בצל לבן, חתוך לקוביות


2 שורש סלרי, חתוך לקוביות


3 גבעולים של סלרי אמריקאי, קצוץ


1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות


2 גבעולי כרישה, חתוכים לטבעות דקות


2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות


3 עגבניות בשלות, קצוצות ללא קליפה


3 שיני שום, כתושות


חבילת פסטה קונכיה


1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה


מלח


פלפל שחור


1/4 כוס שמן זית


 

אופן הכנה:

  • מטגנים בסיר את הבצל עם שמן הזית עד לשקיפות.
  • מוסיפים את כל הירקות החתוכים (למעט העגבנייה) ומטגנים תוך כדי ערבוב למשך כ-3 דקות.
  • מוסיפים את העגבנייה, השום והשעועית וממשיכים לטגן כדקה נוספת.
  • מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את להבת האש, מכסים ומבשלים למשך 20 דקות.
  • מתבלים במלח ופלפל.
  • מוסיפים את הפסטה למרק וממשיכים לבשל עד שהפסטה מוכנה.
  • בסיום מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים בקערות מרק.
גבי פנחסוב הוא השף של "מרקו מטבח איטלקי"
גורדון 39 תל אביב, 03-5291775
ראשון-שבת 08:00-23:30

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10