אוכל
מתכון לקציצות ברוטב דלעת ומשמשים
 קציצות בהשראה מרוקאית    צילום : קרן ביטון כהן 
קציצות עסיסיות ברוטב מתקתק של דלעת, עגבניות, משמשים מיובשים והרבה תבלינים שהופכים את כל ביס לחגיגה של טעמים

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות: 4-6 מנות | רמת קושי: בינוני |

מצרכים:

 

לתערובת התבלינים (לקציצות ולרוטב):

½ כפית זרעי כמון


½ כפית קימל


1 כפית זרעי כוסברה


1 כפית זרעי שומר


3 יחידות פלפל צ'ילי יבש


חופן רוזמרין קצוץ


¼ שורש ג'ינג'ר מקולף וקצוץ


1 כפית שמן זית


 

לקציצות:

600 גרם בשר טלה טחון (אפשר גם בקר או עגל), עם 20% שומן


1 בצל סגול קצוץ


חופן כוסברה קצוצה גס


5 כפות שמן זית


½ כוס קמח


שמן קנולה לטיגון חצי עמוק


 

לרוטב:
4 כפות שמן זית


1 בצל סגול קצוץ


4 שיני שום פרוסות


3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות


200 גרם דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות


12 עגבניות חתוכות לקוביות גסות


1 כוס מים


1 מקל קינמון


2 עלי דפנה


חופן משמשים מיובשים


חצי צרור כוסברה, קצוץ גס


אופן ההכנה:

  • מחממים תנור לחום גבוה (190 מעלות).

  • מחממים מחבת, מוסיפים את זרעי הכמון, הקימל, הכוסברה, השומר, הצ'ילי היבש, הרוזמרין והג'ינג'ר ומקפיצים כ-3-5 דקות.

  • מעבירים את התבלינים למכתש ומועכים קלות עם מעט מלח וכפית שמן זית.

 

מכינים את הקציצות:

  • בקערה מערבבים את הטלה הטחון, עם חצי מכמות התבלינים שהכנו, חצי כמות הבצל הקצוץ וכוסברה קצוצה ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

  • יוצרים קציצות עגולות בעזרת הידיים ומקמחים אותן קלות.

  • מחממים שמן קנולה בסיר טיגון ומטגנים את הקציצות במשך 2-3 דקות עד להזהבה, מוציאים ושומרים בצד.

 

מכינים את הרוטב:

  • בסיר או תבנית עמוקה מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל שנותר, השום, תפוחי האדמה, והדלעת. מוסיפים את שארית תערובת התבלינים, העגבניות, את הציר, מקל קינמון, עלי דפנה, והמשמשים היבשים, ומתבלים במלח ופלפל.

  • מחזירים את הקציצות לסיר ומערבבים בעדינות בתוך הרוטב.

  • מעבירים את הסיר/ תבנית לתנור ואופים 20 דקות עם מכסה ועוד חמש דקות ללא המכסה, עד שהקציצות התבשלו לחלוטין והרוטב הסמיך (ניתן גם לבשל גם מכוסה על להבה נמוכה).

  • מגישים עם כוסברה קצוצה וקוסקוס.

 

המלצת יין לצד המנה:

כרמל קריניאן גפנים בוגרות זכרון יעקב - יין אדום יבש, שהופק מגפנים בוגרות בנות 40 שנה, מכרמים באזור זכרון יעקב. בעל גוון סגול עז ובשומת של דובדבנים טריים, פטל וקפה. יין אדמתי עם גוף מלא, עפצנים משולבים היטב וסיומת ארוכה ומאוזנת, שיתאימו למנה עזת הטעמים. מומלץ להגיש ב-18 מעלות.

 

המתכון באדיבות אופיר וידבסקי, שף מסעדת סיטארה במתחם סי אנד סאן בתל אביב

 

לעוד מתכונים מצוינים בעולם היין:

תבשיל עוף בכורכום עם תפוחי אדמה
מפרום כרובית במילוי בשר
עוגת גבינה פרורים ברוטב תותים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10