אוכל
על טעם וריח: עוגת שמרים שוקולד
 אי אפשר להתנגד לזה, עוגת שמרים שוקולד   צילום : קרן ביטון כהן 
נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-18, נכנסת לעוד שבוע של טירונות והפעם לא מוותרת לקחת עוגה שזכירה לה את הבית: עוגת שמרים שוקולד

בזמן הטירונות, אין דבר שמזכיר לי את הבית יותר מעוגות שמרים. השבוע לקחתי איתי עוגת שמרים-שוקולד כדי שכל הבנות באוהל יהנו יחד איתי. התגובות היו כל-כך טובות שהחלטתי לחלוק אתכם ועם העוקבים של "העוגות של נעה" את המתכון.


אני מבקשת מכם לא לפחד משמרים, פשוט אל תקרבו אותם למלח! תיכנסו למטבח תערבבו קמח ושמרים ותתחילו בעבודה! ובקשה אחרונה - תשלחו לי חתיכה, בטוח אסיים אותה בדרך לבסיס :)

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: 3 שעות | תבנית 28 עגולה עם חור | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק: 

 

500 גרם קמח


25 גרם שקית שמרים טריים


1/3 כוס שמן (85 גרם)


1/3 כוס סוכר (140 גרם)


2 ביצים (120 גרם)


3/4 כוס חלב (190 גרם)


קורט מלח


1 שקית סוכר וניל


 

למלית:


200 גרם שוקולד מריר


200 גרם חמאה


 

למי סוכר:


1/4 כוס מים רותחים


3  כפות סוכר


תהליך הכנת הבצק:

  • במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרים למשך דקה.
  • כשלא רואים יותר גרגירים של שמרים מוסיפים את השמן, הסוכר, הביצים, החלב והסוכר וניל- הכול פרט למלח!
  • מתחילים ללוש במהירות נמוכה ולאט לאט מגבירים מהירות.
  • כשיש בצק מוסיפים את המלח ולשים עוד 3-5 דקות. שימו לב: הבצק קצת נוזלי וזה בסדר! זה מה שנותן לעוגה את הרכות שלה.
  • משמנים את הבצק ועוטפים את הקערה בניילון נצמד.
  • התפחה 1: מניחים בהתפחה בטמפרטורת החדר ל-3 שעות או במקרר למשך הלילה.

תהליך הכנת המלית (מכינים שעה לפני שמתחילים לרדד את הבצק):

  • ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו או בבן מארי עד לתערובת חלקה.
  • מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך חצי שעה- שעה.

תהליך הרכבת העוגה:

  • מחממים תנור ל-50 מעלות ולאחר 20 דקות מכבים אותו.
  • משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה, גם את האמצע של התבנית (זה יעזור לכם לשחרר אותה מהתבנית).
  • מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים אותו ל-2 חלקים ומוציאים את המלית מהמקרר.
  • מרדדים כל חלק בנפרד לעובי של 1/2 ס"מ. מורחים שיכבה של שוקולד- אם הוא קשה מידי אז שימו במיקרו 15 שניות.
  • מגלגלים את הבצק שמרוח בשוקולד בצורת רולדה ומניחים בתבנית.
  • עושים את אותה הפעולה עם החצי השני של הבצק ומניחים אותו מעל הבצק שכבר הנחנו בתבנית.

שלב ההתפחה ה-2:

  • אתם זוכרים את התנור שכיבינו לאחר 20 דקות? אז עכשיו הגיעו זמנו! משמנים את העוגה ומכניסים לתנור הכבוי ומשאירים את הפתח של התנור פתוח מעט- וכך יצרתם תא התפחה ביתי.
  • לאחר 40 דקות התפחה, מוציאים את העוגה מתא התפחה הביתי ומדליקים את התנור ל-180 מעלות.
  • מורחים את החלק העליון של העוגה בביצה וכשהתנור חם מכניסים לתנור למשך 25-35 דקות. תציצו התפתחות העוגה זה שלב מדהים לראות! 

מי סוכר:

  • מערבבים את הסוכר עם המים הרותחים ומצננים.
  • כאשר העוגה יוצאת מהתנור שופכים את המי סוכר על העוגה, פעולה שמעניקה רכות מדהימה.
  • עכשיו כל מה שנשאר זה להכין כוס תה ולחתוך פרוסה של העוגה המדהימה הזאת, תהנו!

מתכונים נפלאים נוספים בבלוג העוגות של נעה

הצטרפו לעמוד הפייסבוק העוגות של נעה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10