אוכל
מרק פטריות יער עם פטריות שיטאקי צלויות
 מרק פטריות   צילום : אפרת ליכטנשטט 
מסעדת "לבן בסנימטק" שבירושלים החליטה לצאת בשיתוף פעולה טעים למדי עם "חוות תקוע" המתמחה בייבוא וגידול פטריות מיוחדות. כך נוצר פסטיבל פטריות עם מנות משגעות ואנחנו זכינו לקבל מתכונים נפלאים. והפעם, מרק פטריות יער עם פטריות שיטאקי צלויות

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה ת'כלס: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

3 חבילות פטריות יער, חתוכות גס


2 חבילות פטריות חורש, חתוכות גס


2 חבילות פטריות שיטקי טריות, חתוכות לחצאים


1 חבילה פטריות פורצ'יני מיובשות


1 יחידה כרישה, פרוסת דק (רק החלק הלבן)


5 שיני שום, פרוסות


כף תימין, קצוץ


3 גזרים, פרוסים דק


1 צרור סלרי, קצוץ בלי עלים


1/3 בקבוק יין לבן יבש


כוס שמנת לבישול


3 כפות רוטב סויה


1 כף מלח דק


4/2 כפית פלפל שחור


קורט אגוז מוסקט


100 גרם חמאה


אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מתבלים כוס אחת של רבעי פטריות שיטאקי בשמן זית ומלח.
  • מכניסים לתנור ל-10 דקות.
  • בסיר גדול שמים את החמאה ומאדים את הכרישה, השום, הסלרי, הגזר והתימין.
  • מוסיפים את הפטריות והתבלינים ומערבבים היטב.
  • מטגנים עד שאין כמעט נוזלים של הפטריות בסיר.
  • מוסיפים את היין ומצמצמים אותו.
  • מוסיפים מים עד כיסוי ומבשלים על אש בנונית כ- 45 דקות.
  • מוסיפים את השמנת והסויה, ממתינים לרתיחה.
  • מבשלים 5 דקות.
  • טוחנים, בעזרת בלנדר-מוט ידני, טחינה גסה.
  • בודקים את הטעם.
  • אופן הגשה: בכל צלחת מניחים מספר פטריות צלויות, יוצקים את המרק מעליהן ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומספר טיפות של מיץ לימון טרי.

 

פסטיבל פטריות במסעדת לבן בסינמטק,
דרך חברון 11 ירושלים
ימים א'-שבת בין השעות 10:00-01:00
טלפון:02-6737393


מחפשים עוד מתכונים עם פטריות? נסו את אלה:

פריטטה של פטריות יער עם עשבי תיבול וירקות חורף
שקשוקת פטריות ועגבניות שרי
תבשיל פטריות עם בורגול, שקדים וחמוציות

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10