אוכל
עלי גפן במילוי בורי ולימונים
שף סהר רפאל מוציא בימים אלו ספר מתכונים חדש שעוסק כולו במתכוני דגים נפלאים וחולק איתנו את הטובים ביותר. והפעם, מתכון לעלי גפן ממולאים בדג בורי עם אריסה ולימונים כבושים
עלי גפן במילוי בורי, אריסה, לימונים כבושים ועשבי תיבול אייל גוטמן

דג הבורי הוא אחד הדגים הנפוצים בארץ, מתאים לבישול חריימה, לטיגון או לאפייה קצרה בתנור. מרקמו העדין, הבשרני והמוצק משתלב נפלא עם טעמי העגבניות, חריפות הפלפל, התבלינים ומיץ הלימון. 
הבורי חי בלהקות באזורי מחיה שונים - ריפים טבעיים, שוברי גלים ומרינות. הדג בעל כושר עמידות גבוה. אחד הדגים הנפוצים בחופי ארצנו, יכול לחיות בטווח רחב של טמפרטורות מים ובמליחות מי הים.

רוב דגי הבורי המגיעים לשולחננו גדלים בבריכות מים מתוקים, ליד קיבוצים או אצל מגדלים פרטיים.

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 10 יחידות | רמת קושי: קל

מצרכים:


10 עלי גפן גדולים כבושים או טריים


3 דגי בורי מפולטים נקיים מעור ואדרות


2 כפות אריסה ביתית


1 כף לימון כבוש קצוץ


חופן עלי כוסברה


חופן עלי פטרוזיליה


4-3 כפות שמן זית


1 חציל קלוי מצונן וקלוף


 

להגשה:


מיץ מחצי לימון


מעט שמן זית


אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • עלי גפן: אם ברשותכם עלי גפן כבושים יש לשטוף אותם היטב במים קרירים, אם ברשותכם עלי גפן טריים חולטים אותם במים רותחים עם מעט מלח, מסננים ומצננים.
  • חותכים את הפילטים של הדג לנתחים דקים ומניחים בקערה.
  • מוסיפים את החומרים הנותרים, ללא החציל ומערבבים היטב.
  • על משטח עבודה מניחים את עלי הגפן כאשר החלק הרחב בתחתית המשטח והצד המחוספס כלפי מטה.
  • מניחים על כל עלה, בחלק התחתון, כ-2 כפות מתערובת הדגים ומכסים במעט מהחציל הקלוי.
  • מקפלים את שני הצדדים לכיוון המרכז ומגלגלים.
  • מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מברישים במעט שמן זית.
  • אופים 10-7 דקות בתנור שחומם מראש.
  • מגישים עם מעט שמן זית ומיץ לימון.

 

המתכון באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת כרמים וכדיתא מתוך ספרו החדש "ספר הדגים של סהר רפאל"

 

אהבתם את המתכון? נסו מתכונים נוספים מהספר החדש:

 

פילה מוסר ים וגבינת פטה עיזים עם תרד ושעועית עדינה

דג מרוקאי אסלי עם התיבול שכולם אוהבים

פילה ברמונדי צלוי בליווי חצילים, עגבניות וזיתים

 

מתכונים נוספים של סהר רפאל שאנחנו אוהבים במיוחד:

 

מרק גריסים ותפוחי אדמה

תבשיל בקר ומבחר קטניות

הקדרה המושלמת ליום חורפי

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10