אוכל
פילה ברמונדי בתוספת חצילים ועגבניות
 חצילים, עגבניות, זיתי טאסוס ועשבי תיבול - הברמונדי מבלה   צילום : אייל גוטמן 
שף סהר רפאל מוציא בימים אלו ספר מתכונים חדש שעוסק כולו במתכוני דגים נפלאים וחולק איתנו את הטובים ביותר. והפעם, מתכון לפילה ברמונדי בתוספת חצילים ועגבניות

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | מתאים ל-4 סועדים | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

4 פילטים של ברמונדי


2 חצילים קטנים, חצויים


1/4 כוס שמן זית


מלח גס ופלפל שחור


1 בצל סגול, חצוי ופרוס


2 עגבניות, חתוכות לקוביות גסות


10 עגבניות שרי, חצויות


10 זיתי טאסוס, מגולענים


5 עלי בזיליקום


 

להגשה:


רבעי לימון


אופן הכנה:

 

  • מורחים את החצילים במעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל וקולים בתנור או בגריל עד שהזהיבו והתרככו.
  • מורחים את הדגים במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  • מחממים שמן זית במחבת טפלון וצולים את הדגים, תחילה מצד העור.
  • ברגע שמניחים את הפילטים בשמן החם מהדקים למחבת כ-5 שניות, כדי שהדגים לא יתקמרו.
  • צולים כ-5 דקות על בינונית, עד שרוב הדג הלבין, מכסים ומבשלים דקה נוספת או הופכים וצולים דקה נוספת.
  • מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את פרוסות הבצל כ-2 דקות.
  • מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 3 דקות.
  • מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הזיתים ועלי הבזיליקום ומקפיצים מעט.
  • מניחים בצלחת את החציל, מסדרים מעל את הדגים ואת הירקות ומגישים עם לימון.

 

המתכון באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת כרמים וכדיתא מתוך ספרו החדש "ספר הדגים של סהר רפאל"

אהבתם את המתכון? נסו מתכונים נוספים מהספר החדש:

פילה מוסר ים וגבינת פטה עיזים עם תרד ושעועית עדינה
דג מרוקאי אסלי עם התיבול שכולם אוהבים
עלי גפן במילוי בורי, אריסה ולימונים כבושים

מתכונים נוספים של סהר רפאל שאנחנו אוהבים במיוחד:

 

קדרת לוקוס

כבדי עוף ברוטב סילאן

מאפה פילו במילוי סלמון וגבינות

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10