אוכל
פילה מוסר ים עם גבינת פטה עזים ותרד
 פילה מוסר ים עם גבינת פטה עזים ותרד   צילום : אייל גוטמן 
שף סהר רפאל מוציא בימים אלו ספר מתכונים חדש שעוסק כולו במתכוני דגים נפלאים וחולק איתנו את הטובים ביותר. והפעם, מתכון לפילה מוסר-ים עם גבינת פטה עיזים ותרד

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | מתאים ל-2 סועדים | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

2 דגים, מפולטים ללא אדרות


מלח ופלפל שחור


2 ענפי תימין


20 גרם חמאה


חופן עלי תרד (כ-50 גרם)


120 גרם גבינת פטה עזים (אפשר גם כבשים או בקר) פרוסה


1/4 כוס שמן זית


200 גרם שעועית ירוקה עדינה


2 שיני שום, פרוסות


כ-10 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים


מיץ מחצי לימון


קורט פפריקה מתוקה


חופן עלי כוסברה (אפשר בלי)


2 רבעי לימון מהלימון שנותר


אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • בעזרת סכין חדה עושים חתך בעור הדג על מנת שהטעמים יחדרו פנימה.
  • מתבלים בפלפל ומעט מלח ומניחים ענף תימין בתוך החתך.
  • מחממים במחבת את החמאה, מוסיפים את התרד, מטגנים כדקה וחצי ומסירים מהאש.
  • מניחים את הדגים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מניחים על הדגים את הגבינה ומעל את התרד.
  • אופים כ-10 דקות בתנור.
  • מחממים במחבת מחצית משמן הזית ומקפיצים את השעועית הירוקה על אש גבוהה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את השום הפרוס.
  • מערבבים בקערה את שמן הזית השום שנותר עם העגבניות, מיץ הלימון, פפריקה וכוסברה.
  • מניחים בצלחת את השעועית, מעל את הדג. מפזרים מעל את העגבניות ומגישים עם רבע לימון. 

 

המתכון באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת כרמים וכדיתא מתוך ספרו החדש "ספר הדגים של סהר רפאל"

 

אהבתם את המתכון? נסו מתכונים נוספים מהספר החדש:

 

דג מרוקאי אסלי
עלי גפן במילוי בורי, אריסה, לימונים כבושים ועשבי תיבול
פילה ברמונדי צלוי בליווי חצילים, עגבניות וזיתים

 

מתכונים נוספים של סהר רפאל שאנחנו אוהבים במיוחד:

תבשיל בקר ומבחר קטניות

כבדי עוף ברוטב סילאן

מרק גריסים ותפוחי-אדמה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10