אוכל
אורז עם הפתעות כתומות
 כשהוא מוכן מנקדים אותו בתפוזים. אורז כתום   צילום : דן לב, סגנון: אוריה גבע 
כתוספת למנה עיקרית, כמנה בפני עצמה, לארוחת צהריים ואפילו לערב - מתכון נפלא של רות אוליבר לאורז עם בטטה, דלעת, זעפרן ותפוזים

מבשלים אורז לבן וכשהוא מוכן מנקדים אותו בתפוזים, זעפרן וקוביות של ירקות כתומים: גזר, דלעת ובטטה.

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 6-8 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים לאורז:

 

¾3 כוסות מים רותחים


1/3 כוס שמן


1 כפית גדושה מלח


2 כוסות אורז פרסי


8 חוטי זעפרן


 

לתוספת כתומים:


3 כפות שמן


1 בצל קטן, קצוץ


1 גזר, חתוך לקוביות קטנות


1 בטטה קטנה, חתוכה לקוביות


100 גרם דלעת, חתוכה לקוביות קטנות


3 שיני שום, קצוצות


מלח ופלפל שחור טחון טרי


1 כפית זרעי כוסברה, טחונים


50 גרם צימוקים שחורים


פלחים מ-2 תפוזים, חתוכים לקוביות גדולות


 

להגשה:

2 כפות פטרוזיליה קצוצה גס


אופן הכנה:

 

  • מבשלים אורז: מביאים לרתיחה מים בסיר עם שמן ומלח.
  • מוסיפים אורז וזעפרן, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות.
  • מכבים את האש.
  • מכינים את תוספת הכתומים: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל 5 דקות עד הזהבה.
  • מוסיפים גזר, בטטה ודלעת ומטגנים 4-3 דקות עד שהבטטה מזהיבה.
  • מוסיפים 1/4 כוס מים, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15-10 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם עד שהירקות מתרככים מעט.
  • מוסיפים שום, תבלינים, צימוקים ותפוזים, מערבבים ומורידים מהכיריים.
  • מרכיבים את המנה ומגישים: מעבירים את האורז החם לקערה גדולה ופותחים-מאווררים עם מזלג.
  • מפזרים את הכתומים מעל ומערבבים קלות.
  • מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

 

מחפשים מתכונים טעימים נוספים? הכנסו לאתר על השולחן.


המתכונים לקוחים מתוך גיליון פברואר 2014, גיליון מבשלים מזיכרון, של מגזין על השולחן

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10