אוכל
מתכון לרולדת פרג מהממת
 רולדת פרג   צילום : קרן ביטון כהן 
פורים מתקרב ואיתו הפסטיבל הלא רשמי של עוגות הפרג. עז תלם עם מתכון לרולדת פרג מבצק שמרים נימוח ומלית עשירה, עם טריק קטן שהופך אותה להרבה יותר חגיגית

לפני מספר שבועות בעודי משוטט לי להנאתי ברחבי פינטרסט, איתרו עיני תמונה יפה למראה תחת הכותרת המפוצצת "HOMEMADE CINNAMON ROLL PULL APART BREAD" שהגיעה מהאתר pinch&yum. הקונספט דיי פשוט: מכינים בצק שמרים מתוק, מרדדים אותו, נותנים בו שכבה של מילוי, מגלגלים, ואז חותכים את הרולדה לא עד הסוף. את הרעיון ייבאתי לארץ, לרולדת פרג, שהרי פורים שבא עלינו לטובה הוא החג הלא רשמי של עוגות ועוגיות הפרג, בכל צורותיהן.

>> למתכון באתר pinch&yum 

 

בדרך כלל אני לא חסיד גדול של הברשת עוגות בסירופ, בעוגה כאן הוא תורם ברק ועוד מתיקות למילוי. כמובן שאתם יכולים לשים מילוי אחר, רק שימו לב שהוא לא דביק מדי, כמו מילוי שוקולד.

 

ככה זה נראה מלמעלה קרן ביטון כהן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 45 דקות | זמן התפחה: 5 שעות 2 רולדות | רמת קושי: בינוני 

לבצק:

500 גרם (½ 3 כוסות) קמח לבן


1 כפית מלח


100 גרם (½ כוס) סוכר


25 גרם (2 כפות גדושות) שמרית בגרגרים


25 גרם משפר אפייה שמרית


100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות


300 מ"ל (1 כוס+2 כפות) חלב פושר


 

למילוי פרג:

300 גרם פרג טחון טרי


1/2 כפית קינמון


3-4 כפות סוכר


1 כוס חלב


50 גרם חמאה


קורט מלח


2-4 כפות ביסקוויטים מרוסקים


 

ביצה טרופה, להברשה


 

 

לסירופ:

3/4 כוס (150 גרם) סוכר


3/4 כוס מים


 

 

אופן הכנה:

 

מתחילים בהכנת הבצק:

  • שמים ¼ כוס מהחלב ביחד עם השמרית ומעט מהסוכר בקערית. משהים 3-4 דקות, עד שעולה קצף לפני השטח.
  • בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד את כל המצרכים לבצק.
  • לשים את הבצק 7 דקות, עד שהוא אחיד, גמיש ודי רך.
  • מניחים את הבצק בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או שקית ניילון ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי).

 

מכינים את המילוי:

  • שמים בסיר קטן את הפרג, החמאה, החלב, הקינמון, המלח והסוכר. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה, עד שהפרג ספג כמעט את כל הנוזלים.
  • מוסיפים פנימה בהדרגה את הביסקוויטים הטחונים, עד שלא רואים נוזלים בתחתית הסיר. נותנים למילוי להתקרר.

יוצרים את הרולדות:

  • מוציאים את הנפח מהבצק ומחלקים אותו ל-2. מרדדים את החלק הראשון לעלה מלבני בגודל 30X25 בערך, ועליו מורחים ½ מכמות המילוי בשכבה אחידה.
  • מגלגלים לרולדה הדוקה.
  • בעזרת סכין משוננת חותכים את הרולדה כאילו לפרוסות בעובי 2 ס"מ, רק שלא חותכים עד הסוף, מגיעים עד 1 ס"מ מהתחתית ואז עושים עוד חתך, כך לכל אורך הרולדה.
  • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה וחוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

מתפיחים ואופים:

  • מכסים במגבת ומתפיחים כ-45 דקות, עד שנפח הרולדות עולה במקצת.
  • אופים 30-45 דקות, עד שהרולדות הזהיבו ונאפו לחלוטין.
  • בזמן האפייה מכינים את הסירופ: מחממים את המים והסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס.
  • כשהרולדות יוצאות מהתנור מספיגים אותן בנדיבות בסירופ.
  • נותנים להן להתקרר לחלוטין לפני שמגישים.

 

שבלול זהוב במילוי פרג קרן ביטון כהן

לעוד מתכונים וכתבות של עז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach

 

למתכונים מתוקים נוספים: 
בריוש שושנים ושוקולד

פרחי שמרים מתוקים

מאפים אישיים במילוי תפוחים ואגוזים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10