אוכל
עוגיות אלפחורס עם טריק מיוחד
 אלפחורס   צילום : אריאל עוזרי 
העוגייה שכל-כך מזוהה עם דרום אמריקה מופיעה לא פעם בצנצנות במטבח הישראלי, ובצדק. השף קונדיטור אודי לוי חולק איתנו מתכון עם טריק מיוחד

אם יצא לכם לטייל בארצות דרום-אמריקה בטח נתקלם באלפחורס, העוגייה המפורסמת בצורת סנדביץ' עם ריבת חלב באמצע. המרקם של האלפחורס (Alfajores) רך ונימוך הודות לקורנפלור ומתקתק אודות למילוי וקישוט הקוקוס שמסביב.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 20 עוגיות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

250 גרם חמאה, קרה חתוכה לקוביות


1/2 כפית תמצית וניל איכותית


3 ביצים מידה XL


1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר


3/4 1 כוסות (250 גרם) קורנפלור


1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח


1 כפית גדושה (7 גרם) אבקת אפייה


ריבת חלב איכותית למילוי


קוקוס טחון לקישוט


אופן הכנה:

 

  • בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה מערבבים את החמאה, תמצית הוניל והביצים.
  • מוסיפים בהדרגה אבקת סוכר ומערבבים כ-2 דקות.
  • מוסיפים את הקורנפלור, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כשעה.
  • מחממים תנור ל-160 מעלות
  • מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה וקורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ.
  • אופים כ-12 דקות בחום בינוני של כ-160 מעלות עד להזהבה קלה ומצננים.
  • מזלפים ריבת חלב איכותית על מחצית מהעוגיות וסוגרים עם החצי שנותר.
  • מצפים את השוליים בקוקוס טחון.
  • שומרים בקופסא אטומה.

 

באדיבות שף קונדיטור אודי לוי, מאפה נאמן
לבירור הסניף הקרוב לביתכם בטלפון: 02-6792840


מחפשים עוד מתכוני עוגיות? נסו את אלה:

 

רולדת תמרים גרוזינית

כדורי פיסטוק ואמרטו

וופי-פאי שוקולד במלית שוקולד לבן

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10