אוכל
עוגיות פאדג' בראוניז
 נימוחות, טעימות ושוקולדיות להפליא. עוגיות פאדג'   צילום : אריאל עוזרי 
אי אפשר לטעות: עוגיות פאדג' בראוניז הם אחד הדברים הממכרים בתבל. והפעם, מתכון מהיר הכנה של השף קונדיטור אודי לוי עם טוויסט של שוקולד לבן

אנחנו משוגעים על פאדג' (באנגלית: התרשלות) בכל גרסה אפשרית ובעיקר בקינוחים עשירים. הפאדג', תערובת של שוקולד-חמאה-סוכר, הומצא בארה"ב לפני למעלה מ-100 שנה ומככב עד היום במטבחים מסביב לעולם. הפאדג' הראשון היה בטעם קרמל ועם השנים התווסף לו טעם השוקולד המוכר והממכר.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 20 יחידות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

350 גרם שוקולד מריר


360 גרם חמאה


5 ביצים מידה L


1/2 1 כוסות (360 גרם) סוכר חום כהה


1/2 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס


50 גרם שוקולד לבן קצוץ גס


אופן הכנה: 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • ממיסים את השוקולד והחמאה על סיר אדים כפול (או במיקרוגל).
  • מסירים את הקערה מהאש/חימום ומוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את האגוזים והשוקולד לבן ומערבבים קלות.

אפשר להכין את העוגיות כבראוניז מרובעות כך:

  • מעבירים את התערובת לתבנית 20X20 או 25X25 ואופים כ-10 דקות.
  • מורידים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כ-10-12 דקות.
  • מצננים וחותכים לקוביות.

או שאפשר להכין אותן עגולות כמו בתמונה, כך:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • בעזרת כף יוצרים תלוליות על התבנית (ברווחים, העוגייה מתרחבת)
  • אפשר לעטר כל עוגייה בקוביית שוקולד לבן.
  • מכניסים לתנור ואופים כ-10-12 דקות או עד שקצוות העוגייה מתקשות.

 

באדיבות שף קונדיטור אודי לוי, מאפה נאמן
לבירור הסניף הקרוב לביתכם בטלפון: 02-6792840

 

מחפשים עוד מתכוני פאדג' ממכרים? נסו את אלה:

 

עוגת פאדג' שוקולד מושחתת

פאדג' שוקולד ופיסטוקים

עוגת פאדג' שוקולד ללא גלוטן

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10