אוכל
נוטלה או לוטוס: אוזני המן גמישות
 אוזני המן   צילום : קרן ביטון כהן 
נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-19, מתרגשת מחג פורים כל שנה - והשנה במיוחד. לכבוד החג היא חולקת איתנו מתכון לאוזני המן ורעיונות מעולים לתוספות

אז פורים בפתח! כולם מתכננים מה לשים במשלוח מנות, אז עזבו לרגע את האוזני המן הקנויים ותעברו לאוזני המן ביתיים, פריכים, קלים להכנה וכל כך טעימים. איזה חג שמח זה פורים? מתחפשים, כל הרחובות מלאים באנשים צבעוניים וססגוניים. את התחפושות שלי כל שנה כולם זכרו, התחלתי בבזוקה, המשכתי לשוקולד, מרשמלו ובקיצור חג הממתקים שלי.
הפעם אני בוחרת להשקיע במשלוח מנות ביתי וטעים שכל אחד יהיה שמח לקבל אותו, אז קדימה כנסו למטבח ותכינו משלוח מנות ביתי ומדהים! ולא לשכוח: את המתכון הזה של אוזני המן אתם חייבים להכין בתוך המשלוח, כן?

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 40 דקות45 יחידות | רמת קושי: קל

מצרכים: 

 

200 גרם חמאה


340 גרם קמח


100 גרם סוכר


1 ביצה + חלמון


1 כפית תמצית וניל


10 גרם אבקת אפייה


קורט מלח


כל ממרח שמחשק לכם: נוטלה/לוטוס/לואקר/חלבה וכדומה


אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר.
  • מוסיפים את הביצה והחלמון בהדרגה, ביחד עם התמצית וניל.
  • מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים ערבוב קצר רק עד שנוצר בצק.
  • יוצרים ריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
  • מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעובי 1/2 ס"מ , מידי פעם בודקים שהבצק לא נדבק למשטח, אני אוהבת להתחיל עם חצי בצק ושהחצי השני ישאר בינתיים במקרר.
  • קורצים עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ. את שאריות הבצק עוטפים בניילון ומחזירים בינתיים למקרר, שנסיים את הנגלה הזאת נעבור לנגלה השנייה עם השאריות.
  • מניחים במרכז העיגול, חצי כפית מלית ומקפלי למשולש. חשוב המשולש יהיה סגור טוב! אבל שהמלית עדיין תבצבץ החוצה.
  • מניחים על תבנית עם נייר אפייה במרווחים של 1 ס"מ.
  • מניחים ל10 דקות במקרר/במקפיא ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מכניסים לתנור ואופים בין 13-16 דקות, עד העוגייה זהובה והבצק יציב למגע.
  • מצננים, ומגישים.

 

שיהיה לכם חג שמח, צבעוני וטעים!

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10