אוכל
10 דברים שאפשר לעשות עם חזה עוף מבושל
    צילום : travnikov studio - Fotolia.com 
חזה עוף, חומר הגלם הזול והזמין ביותר שכולנו אוהבים. אבל איך אפשר לגוון, מה עוד אפשר לעשות איתנו? הכנו לכם 10 רעיונות טעימים במיוחד

לפני שאתם ממהרים להמיר אותו בנתח צלוי תנו צ'אנס לעוף המכובס, כי הוא נטול שומן, ואם מכינים אותו כמו שצריך - יש לו טעם עדין ומרקם עסיסי.

 

אפשר גם בלי: כל מה שרציתם לדעת על הקשר בין עופות לאנטיביוטיקה

אופן הכנה:

  • מביאים לרתיחה סיר עם 2 כוסות מים (לא יותר, כדי שהעוף לא יאבד מטעמו).
  • מתבלים את המים בצרור עשבי תיבול, פרוסת לימון ועלי דפנה.
  • נותנים למים לבעבע דקה-שתיים, מוסיפים חזה עוף שלם (פרפר), מכסים ומבשלים 4 דקות על להבה בינונית-גבוהה.
  • מכבים את האש, משאירים מכוסה וממתינים עוד 4 דקות.
  • יתקבל עוף מבושל לגמרי (מחדירים סכין למרכז הנתח ומוודאים שהוא לבן) ועסיסי במיוחד.
  • משתמשים מייד או שומרים בקירור בתוך נוזל הבישול, ששומר על עסיסיותו.

אופן הכנה: 

  • מחממים תנור למצב גריל (או מלהיטים מחבת גריל).
  • קולים 5 פלפלים (אדומים וצהובים) ועוד 3 פלפלים חריפים (אדומים וירוקים) עד שקליפתם נחרכת.
  • מצננים ומסירים את הקליפה והגרעינים (את החריפים עדיף לנקות עם כפפות).
  • קורעים לרצועות ומערבבים היטב עם חזה עוף מבושל ופרוס, צרור עלי רוקט, 3 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור גרוס.
מתוך התכנית

אופן הכנה:

  • שמים במעבד מזון 1/2 צרור פטרוזיליה, עלים מ-1/2 צרור בזיליקום, 2 שיני שום קלופות ו-2 כפות צנוברים קלויים וקוצצים דק בפולסים.
  • מוסיפים 1/2 כוס שמן זית מבעד לפתח היציקה, מתבלים במלח ופלפל ומעבדים לקבלת מחית.
  • מערבבים את התערובת עם חבילת פסטה קצרה מבושלת, חזה עוף מבושל ופרוס, 1/2 כוס זיתי קלמטה קצוצים וכוס עגבניות שרי חצויות.
  • מתקנים תיבול ומגישים.

אופן הכנה: 

  • מכינים רוטב לטבילה מ-1/4 כוס מיץ לימון, 2 כפות רוטב סויה, כף מירין וכפית ג'ינג'ר מגורר.
  • מכינים צלחות עם פרוסות דקות של חזה עוף מבושל, רצועות מ-2 מלפפונים, חצי חופן גבעולי כוסברה ורצועות מ-3-2 גבעולי בצל ירוק.
  • טובלים עלה אורז במים פושרים למשך כמה שניות ומניחים על מגבת.
  • מסדרים תוספות לאורכו, מגלגלים כמו בלינצ'ס, טובלים ברוטב ואוכלים. 

אופן הכנה: 

  • מאדים שקית תפוחי אדמה קטנים 7 דקות במיקרוגל או מבשלים בסיר עם מים 15 דקות לריכוך.
  • חוצים ומערבבים בקערה עם חזה עוף מבושל ופרוס, 3 כפות שמן זית, ½1 כפיות אריסה, 2 כפות ממרח לימון כבוש, 1/2 כוס זיתי קלמטה קצוצים, מלח ופלפל שחור ומגישים.
דן פרץ

אופן הכנה:

  • מכינים רוטב מ-1/4 כוס שמן זית, 1/4 כוס מיץ לימון, 2 כפות דבש, כפית נענע מיובשת ומפוררת, מלח ופלפל שחור גרוס.
  • מערבבים עם פרוסות חזה עוף מבושל ומשהים 10 דקות לספיגת טעמים.
  • בינתיים מכינים קוסקוס אינסטנט לפי הוראות היצרן.
  • חותכים גס כמות של כוס תערובת פירות מיובשים ועוד 1/2 כוס אגוזים מסוכרים (או קלויים קלות) ומערבבים עם הקוסקוס המוכן.
  • מוסיפים את העוף עם הרוטב ומערבבים.

אופן הכנה:

  • מבשלים בווק פחית חלב קוקוס עם 2 כפות מחית קארי צהובה ו-2 כפות רוטב סויה.
  • טועמים ומוסיפים קארי או סויה במידת הצורך.
  • בינתיים מבשלים חבילה נודלס לפי הוראות היצרן.
  • מוסיפים לווק חבילה נבטי שעועית, רצועות דקיקות מ-2 גזרים ומ-3 גבעולי בצל ירוק וסלסילה פטריות שמפיניון פרוסות.
  • מבשלים 10 דקות עד שהירקות מתרככים מעט וסופגים את טעמי הרוטב.
  • טועמים ומתקנים תיבול.
  • מוסיפים את הנודלס המבושלות ורצועות של חזה עוף מבושל, מערבבים ומגישים.
fotolia

אופן הכנה:

  • חותכים 1/2 כרוב סגול או לבן לרצועות דקות, מתבלים במלח ומשהים 10 דקות לריכוך.
  • מעסים את הכרוב בידיים לריכוך וסוחטים ממנו את הנוזלים.
  • מוסיפים גזר גדול מגורר, 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים וחזה עוף מבושל ופרוס דק.
  • מכינים רוטב מ-4 כפות מיונז, 2 כפות חומץ אורז, כפית דבש, כפית-כף קארי מדראס (הודי) ומלח.
  • מערבבים עם חומרי הסלט ומגישים כמו קולסלואו לכל דבר.
דניה ויינר

אופן הכנה:

  • קוצצים דק חזה עוף מבושל אחד.
  • מערבבים עם 4 ביצים טרופות, בצל מגורר, כוס עלי תרד קצוצים דק, 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה), 3 כפות פירורי לחם, קליפה מגוררת מ-1/2 לימון (לא חובה), מלח ופלפל שחור גרוס.
  • מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן ויוצקים לתוכה כף-שתיים מהבלילה לכל עיג'ה.
  • מטגנים 2 דקות מכל צד ומעבירים לנייר סופג.
  • 
אוכלים בפיתה עם טחינה וחריף.
מתוך התכנית

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • פורסים 3 גזרים ו-2 שורשי פטרוזיליה ל-3 פרוסות אורך כל אחד.
  • חותכים לשישיות 2 סלקים, 2 קולרבי ו-2 בצלים סגולים.
  • מפזרים את הירקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים 4 כפות שמן זית, מתבלים בעלים מ-3 גבעולי תימין, מלח ופלפל שחור גרוס.
  • אופים 40-35 דקות עד שהירקות רכים ושחומים.
  • מערבבים את הירקות (עם משקעי הצלייה שלהם) בקערה עם חזה עוף מבושל ופרוס וצרור עלי רוקט (או תרד או בזיליקום).
  • מכינים רוטב מ-2 כפות שמן זית, כף בלסמי וכף מיץ לימון, שן שום כתושה, מלח ופלפל שחור גרוס.
  • יוצקים את הרוטב על העוף והירקות, מערבבים ומגישים.

אופן הכנה:  

  • שמים בסיר 2/3 כוס שמן זית, 3 שיני שום כתושות, 2 פלפלי שיפקה קצוצים, 3 כפות תערובת עשבי תיבול קצוצים שאוהבים (בזיליקום, פטרוזיליה, טרגון, רוקט, תרד), מלח ופלפל שחור גרוס ומחממים על להבה נמוכה מאוד לחיבור טעמים (בלי להגיע לרתיחה).
  • מכבים את הלהבה, מוסיפים לרוטב פיסות חזה עוף ומערבבים.
  • מבשלים חבילה ספגטיני בסיר עם שפע מי מלח רותחים, מסננים ומערבבים עם הרוטב ועם עוד כוס עשבי תיבול קצוצים.
  • מתקנים תיבול ומגישים מייד.

לעוד מתכונים כנסו לאתר >> על השולחן

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10