אוכל
קינוח נפוליאון בסגנון ארגנטינאי
 עוגת נפוליאון בסגנון ארגנטינאי   צילום : בועז לביא 
אינטרפציה דרום אמריקאית לקינוח הכי צרפתי שיש - את הפטסייר והתותים מחליפים ריבת החלב שמכינים במיוחד יחד עם שבבי קוקוס לטוויסט טרופי

תכירו את Goodies, המעדנייה החדשה של רונית רונן, שם תינתן לאורחים הזדמנות להכנס אל תוך חלל מזמין שמאגד בתוכו את הסיפורים שמאחורי היינות, הגבינות, הנקניקים ושאר המוצרים שכולנו כל כך אוהבים. מתוך ספר המתכונים הפרטי שלה, היא חולקת איתנו מתכון נפלא לקינוח נפוליאון בסגנון ארגנטינאי

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

1 חבילת בצק עלים (עדיף על בסיס חמאה)


3/4 כוס שמנת מתוקה


1 כף אבקת סוכר


2 בננות


1/2 כוס ריבת חלב


1/2 כוס קוקוס


אבקת סוכר לקישוט


אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות וקולים את הקוקוס למשך כ-10 דקות, עד להשחמה (יש לערבב מדי 2 דקות על מנת שהקוקוס לא ישרף) ומצננים.
  • מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות.
  • חותכים את הבצק עלים ל-6 מלבנים בגודל של כ-6X10 ס"מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • אופים את מבלני הבצק עלים כ-5 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.
  • מורידים את החום ל-180 מעלות לכ-10-15 דקות עד שהעלים תופחים ומזהיבים.
  • מצננים את העלים.
  • להכנת המלית: מקציפים במיקסר את השמנת מתוקה והאבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
  • חותכים את הבננות לפרוסות.
  • להרכבה: חוצים את העלי בצק עלים ברוחבם ומקבלים 12 עלים.
  • מניחים על גבי 4 עלים קצפת, בננות, ריבת חלב וקוקוס קלוי.
  • מניחים מעל עלה נוסף.
  • חוזרים על הפעולה לשכבה נוספת.
  • מניחים עלה שלישי לסיום הנפוליאון וזורים אבקת סוכר לקישוט.

 

Goodies
טשרניחובסקי 5
טלפון: 074-7021216

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10